Zapytam sie jeszcze o coś w tym temacie bo nie chce zakładać nowego.
Chodzi mi o to że ja mam obudowę silentiumPC gladius m40 i wszedzzie podają ze ona ma miejsca na coller 157mm ale gdy ja zmierzyłem miarą to od PCB plyty głównej do krawędzi wewnetrznej obudowy mam 170mm i teraz mam pytanie czy wejdzie mi tam taki potwór jak Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wymiary radiatora SxGxW 134 x 140 x 160 mm bo teoretycznie powinno wejść nawet po odliczeniu 5mm na wysokość soketu i teraz nie wiem czy kupić czy nie bo chciał bym zamknąć bok obudowy.
A wy jak myślicie?
Czy to sie zmieści?
- LupeR
Czy to sie zmieści?
Popraw link -> "Błąd 404: Strona nie została znaleziona" lub napisz jaki to model chłodzenia.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Czy to sie zmieści?
Phanteks PH-TC14PE wszedzie pisza ze sie nie zmiesci ale skoro ma 160mm wysokosci a ja mam w obudowie tak jak pisalem wyzej
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Czy to sie zmieści?
On ma niby wysokość 140 mm, więc+socket+miejsce pod płytą. Raczej wejdzie.
- LupeR
Czy to sie zmieści?
A mi się wydaję że nie wejdzie, głębokość tego chłodzenia wraz z wentylatorami to 171 milimetrów.
To są wymiary samego radiatora, ale całość mierzy 159 mm x 140 mm x 171 mm.
woyciech555 pisze:SxGxW 134 x 140 x 160
To są wymiary samego radiatora, ale całość mierzy 159 mm x 140 mm x 171 mm.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Czy to sie zmieści?
A faktycznie, na Morele nie było, że przecież wentylator sterczy nad nim ileś centymetrów, a ja też się nie przypatrzyłem.
Tu to widać
Tu to widać
Kod: Zaznacz cały
http://www.vortez.net/index.php?ct=articles&action=file&id=10762
-
Czy to sie zmieści?
[quote="LupeR"]A mi się wydaję że nie wejdzie, głębokość tego chłodzenia wraz z wentylatorami to 171 milimetrów.
Racja ale wentylatory raczej można obniżyć na równo z radiatorem (tak mnie sie zdaje nie widziałem tego na oczy eh),a wtedy sam radiator ponoć ma 160mm wysokości.wczoraj ściągnąłem boźowe chłodzenie i zmierzyłem jeszcze raz dokładnie i wyszło mi 161lub 162 (mały błąd pomiarowy może być tak mi wychodziło) czyli jak myslicie warto zaryzykowac i kupić?
Racja ale wentylatory raczej można obniżyć na równo z radiatorem (tak mnie sie zdaje nie widziałem tego na oczy eh),a wtedy sam radiator ponoć ma 160mm wysokości.wczoraj ściągnąłem boźowe chłodzenie i zmierzyłem jeszcze raz dokładnie i wyszło mi 161lub 162 (mały błąd pomiarowy może być tak mi wychodziło) czyli jak myslicie warto zaryzykowac i kupić?
- LupeR
Czy to sie zmieści?
Moim zdaniem nie zmieści się bo nie wiadomo czy sam radiator się zmieści a co dopiero wentylatory, ale decyzja należy do Ciebie, Ja bym nie ryzykował.
-
- Reklama