Hej. Mam pewien dylemat i wierze, że pomożecie mi go rozwiązać. Nurtuje mnie pytanie: Czy warto przejść na najnowszy Windows 7 32 Bit czy pozostać przy starym dobrym XP 32 bit. Generalnie chodzi mi o wydajność w grach.
Moje parametry:
AMD Athlon 64 3200+ 2.02 Ghz
Karta GeForce GT 220 1GB DDR3
Dysk 150GB
RAM 2.5 GB
Ja uważam, że dla mojego sprzętu wydajniejszy będzie XP. A Wy co sądzicie ?
Czy warto przejść na Windows 7 SP1 Ultimate ?
-
- and1981
Z mojego punktu wiedzenia do gier jest lepsza Windows Xp
Fakt ze Juz producenci gier zaczynaj robić gry na directx 11a jak wiadomo na Win xp nie pójdzie
Fakt ze Juz producenci gier zaczynaj robić gry na directx 11a jak wiadomo na Win xp nie pójdzie
Rzeczy niemozliwe wykonuje od zaraz, Cuda zajmuja mi troche czasu 

-
Do starszych gier, zdecydowanie Polecam XP, wracając do twojego sprzętu i tak został bym przy XP.
- and1981
Zunri pisze:Do starszych gier, zdecydowanie Polecam XP,.
A ja własnie jestem innej myśli . Jak pisałem Gram teraz w Crysis 2 i mi lepiej chodzi na Xp niż na Wind 7 .
Ale kto co woli

- Misiek1212
- Kontaktowanie:
Ja powiem tak że warto przejść na Windows 7 32bity jest wydajniejszy i nie pobiera tyle mocy co vista a niewiele więcej od XP,a zawsze można wyłączyć pewne fajerwerki w systemie i wtedy będzie taki sam jak XP
A co do gier and1981 jeśli ci jakaś gra nie chodzi na Win7 to bierze się PPM na ikonę gry,potem właściwości>>>zgodność i tam zaznaczamy z jakim systemem ma być zgodna gra
I and1981 nie mów że jest za słaby komputer pod Win 7 cię teraz zadziwię ostatnio grałem w grę na Netbooku Asus 1201N w Civilization 5 w DX10 albo 11 przy windowsie Win7
A co do gier and1981 jeśli ci jakaś gra nie chodzi na Win7 to bierze się PPM na ikonę gry,potem właściwości>>>zgodność i tam zaznaczamy z jakim systemem ma być zgodna gra
I and1981 nie mów że jest za słaby komputer pod Win 7 cię teraz zadziwię ostatnio grałem w grę na Netbooku Asus 1201N w Civilization 5 w DX10 albo 11 przy windowsie Win7
Największą katastrofą programistów było stworzenie AQQ 

- Maverick
Misiek1212 pisze:A co do gier and1981 jeśli ci jakaś gra nie chodzi na Win7 to bierze się PPM na ikonę gry,potem właściwości>>>zgodność i tam zaznaczamy z jakim systemem ma być zgodna gra
Próbowałem tak odpalić Deluxe Ski Jump ale się nie udało.
- greh
- Kontaktowanie:
Przemysław pisze:Próbowałem tak odpalić Deluxe Ski Jump ale się nie udało.
XP mode spróbuj.

Co do tematu, mym zdaniem warto.
Chociaż częściej używam Linuxa ( w chwili obecnej jednak XP w pracy)
ale Win 7 sobie chwalę. Do tego dobry antywirus i nie wyłączać UAC i wsio gra.
Oczywiście z kompa trzeba korzystać myśląc "górną głową".

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- and1981
Panowie kto co woli .
Ja wole grac na Xp
a pracować na 7 .
Co jak co ale Xp jest stworzony do gier .
Ja wole grac na Xp
a pracować na 7 .
Co jak co ale Xp jest stworzony do gier .

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
No tak, ale jak długo będzie jeszcze żył XP i pozwoli na wygodne granie. Jak już kupować na przyszłość to wolę wydawać kasę na Win 7 i to 64 bity. Nie tylko obsługa sporej ilości ramu ale i API DirectX 11.
-
cosik_ktosik pisze:No tak, ale jak długo będzie jeszcze żył XP i pozwoli na wygodne granie. Jak już kupować na przyszłość to wolę wydawać kasę na Win 7 i to 64 bity. Nie tylko obsługa sporej ilości ramu ale i API DirectX 11.
Czemu oni nie mogą po prostu zrobić żeby windows XP obsługiwać np 200 GB Pamięci i tyle każdy byłby zadowolony.
- and1981
A po co ulepszać jak można stworzyć coś nowego i zarobić
na razie nowe gry wychodzą pod Xp i jest dobrze jeszcze długo będę wychodzić na Xp bo bardzo dużo ludzi posiada ten system.
cosik_ktosik pisze:No tak, ale jak długo będzie jeszcze żył XP i pozwoli na wygodne granie. Jak już kupować na przyszłość to wolę wydawać kasę na Win 7 i to 64 bity. Nie tylko obsługa sporej ilości ramu ale i API DirectX 11.
na razie nowe gry wychodzą pod Xp i jest dobrze jeszcze długo będę wychodzić na Xp bo bardzo dużo ludzi posiada ten system.

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Muszą wydawać. Według obecnych statystyk XP posiada 54% użytkowników Internetu, Windows 7 24%, zaś Vistę 10%.
To nie tak, tu dochodzi do głosu technika i zapis 32 bitowy. Na 32 bitach nie zaadresujesz więcej jak 4GB pamięci, niestety za mały zakres zmiennych, aby tak olbrzymi adres komórek pamięci zapisać.
Czemu oni nie mogą po prostu zrobić żeby windows XP obsługiwać np 200 GB Pamięci i tyle każdy byłby zadowolony.
To nie tak, tu dochodzi do głosu technika i zapis 32 bitowy. Na 32 bitach nie zaadresujesz więcej jak 4GB pamięci, niestety za mały zakres zmiennych, aby tak olbrzymi adres komórek pamięci zapisać.
- janpas
- Kontaktowanie:
tak panowie
win 7 wypiera XP tak samo jak
win XP wyparł 98-ke
ale szczerze używam win 98 jeszcze
bo do hard disc jest niezastąpiony
win 7 wypiera XP tak samo jak
win XP wyparł 98-ke
ale szczerze używam win 98 jeszcze
bo do hard disc jest niezastąpiony
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
- Misiek1212
- Kontaktowanie:
Tak tak panowie technologia idzie na przód,nowoczesne produkty procesory pamięci dyski itd... mają ogromny potencjał.A i co z tego jak będzie wszystko nowoczesne procesory pamięci itd... jak system będzie stary który nie będzie mógł wykorzystać możliwości tego sprzętu.
To można porównać do tego Kupujemy super obudowę różne szmere bajery a w środku stary sprzęt
Gdy nowe systemy nie były by potrzebne to by nie robili i by udoskonali stary a czasem lepiej zbudować coś nowego od podstaw niż modernizować
To można porównać do tego Kupujemy super obudowę różne szmere bajery a w środku stary sprzęt
Gdy nowe systemy nie były by potrzebne to by nie robili i by udoskonali stary a czasem lepiej zbudować coś nowego od podstaw niż modernizować
Największą katastrofą programistów było stworzenie AQQ 

-
- Reklama