Witam. Zbieram się do kupna zasilacza, gdyż po modernizacji pozostał mi stary sławetny zasilacz marki codegen. Ponieważ pracuje on już 8 lat i wybija się zapewne ponad normę nie chce ryzykować awarii. Na allegro znalazłem parę renomowanych firm ale trudno mi ocenić czy nie są to jakieś wpadki tych producentów dlatego proszę o radę. Oto które znalazłem :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Który wybrać ? Iść w długość gwarancji czy nie ? Pozdrawiam
Dobór zasilacza do 350W
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Dobór zasilacza do 350W
Ale tyle na pewno wystarczy mocy zasilania ??? (350W), parametry komputera jak by się dało.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
- LupeR
Dobór zasilacza do 350W
Z tych podanych wybrał bym Fortrona, ale podaj pełną specyfikacje komputera jak przedmówca napisał.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Dobór zasilacza do 350W
No taki mam obecnie więc sądze że wystarczy. To nie jest jakiś potwór, pentium g2020, karta zintegrowana, zwykle ramy goodrama i w sumie nic więcej w tym kompie nie ma. Więc mówicie fortrona ? Bo znalazłem też takie cudo i ciekawi mnie dlaczego cena jest tak niewygórowana Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Dobór zasilacza do 350W
To shit jest... Delty nie tykaj palcem.
Bierz lapiej coś markowego: Fortron, CHIEFTEC, Be Quiet
Bierz lapiej coś markowego: Fortron, CHIEFTEC, Be Quiet
-
Dobór zasilacza do 350W
Ok. Wielkie dzięki za pomoc bo listy listami ale lepiej się spytać ludzi będących w temacie.
- LupeR
Dobór zasilacza do 350W
marcinek1992 pisze:To shit jest... Delty nie tykaj palcem
Mylisz się, Delta to dobre zasilacze.
Do autora: każdy z tych podanych będzie dobry, tylko trzeba zobaczyć czy okablowanie będzie pasować, aby nie zabrakło jakiegoś złącza.
genio2311 pisze:znalazłem też takie cudo i ciekawi mnie dlaczego cena jest tak niewygórowana Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... 65266.html
Od tego sprzedawcy lepiej nic nie bierz, widziałeś ile ma negatywów

-
Dobór zasilacza do 350W
Ok. Będę na to patrzył i dobrze że spojrzałeś bo ja te opinie olałem i pewnie stąd niska cena. Jeszcze raz dziękuje
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Dobór zasilacza do 350W
A Delta to nie to samo czasami co Chieftec? Delta chyba robi zasilacze dla nich.
-
Dobór zasilacza do 350W
Z własnego doświadczenia wiem że załatwiłem jednej osobie (klient) taki zasilacz i miał z nim problemy tzn. Głośno chodził i przy większym obciążeniu piszczało w nim coś (cewki?) Tak go strasznie to irytowało poszedł do sklepu i kupił Be Quiet i chodzi do dziś ten zasilacz. Chociaż jest to sprzęt już dosyć wiekowy zasilacz daje rade.
Dlatego z mojego doświadczenia mówie że to jest shit!
Dlatego z mojego doświadczenia mówie że to jest shit!
- LupeR
Dobór zasilacza do 350W
Jak można wyrobić sobie opinie po jednej sztuce? Pewnie była wadliwa. Ja znam nie jeden przykład gdzie cewki piszczały w Be Quiet i był głośny, czy to oznacza że zasilacze tej firmy to też "shit" ?
Delta Electronics => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A tu cytat z jednego portalu:

Delta Electronics => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A tu cytat z jednego portalu:
Delta Group jest największym na świecie dostawcą "usług zasilania" i DC brushless fanów, jak również głównym źródłem rozwiązań dla zarządzania energią, automatyki przemysłowej, sieci produktów i rozwiązań w dziedzinie energetyki odnawialnej. Delta Group posiada sieć biur sprzedaży na całym świecie, a fabryki na Tajwanie, w Chinach, Tajlandii, Meksyku, Indiach i Europie. Jako światowy lider w dziedzinie energoelektroniki, misją Delta_y jest "zapewnienie innowacyjnych i wydajnych rozwiązań w dziedzinie energetyki na lepsze jutro". Delta jest zobowiązana do ochrony środowiska i wdrożyła zielony programy produkcji i gospodarki odpadami na wiele lat.
Dla mniej wtajemniczonych napiszę, iż obecnie wszystkie zasilacze Chieftec robione są przez Deltę. Firma ta produkuje także zasilacze do komputerów stacjonarnych w tym profesjonalnych serwerów dla takich gigantów jak HP, DELL czy IBM
-
- Reklama