Dobra i komfortowa klawiatura, przeznaczona do długiej pracy

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
njczyziu

Użytkownik

Dobra i komfortowa klawiatura, przeznaczona do długiej pracy

Post09 wrz 2014, 12:18

Witam,
chciałbym kupić dobrą klawiaturę, nie musi ona być specjalnie do gier, raczej chodzi mi o komfort pisania.

Cena 200-300 zł

Przewodowa

Wyraźna klawiatura numeryczna z prawej strony.

Tworzenie własnych skrótów (np. kopiuj, wklej) znajdujących się wygodnie, na szybko pod palcem.

Przyciski multimedialne.

Podkładka pod nadgarstki.

Dobrze by było gdyby klawisze były podświetlane.

Szybko i wygodnie pisząca - płytkie dociskanie klawiszy.

Cicha

Najlepiej jakiś Logitech (ale mogą być też inni producenci), mam zaufanie do tej firmy - bardzo dobre myszki.
Mam nadzieje, ze klawki mają równie dobre.

Do tej pory używam klawki za kilkadziesiąt złotych, ale w końcu chce mieć coś lepszego, bardzo wygodnego do pisania i długiej pracy przy komputerze.

Pozdrawiam

------------ EDIT ------------

Przepraszam kilka razy mi się wysłało, proszę o usunięcie tych dwóch tematów poniżej. Dziękuję.

Zrobione,
LupeR.

-- 05 wrz 2014, 20:31 --

Właśnie sprawdziłem dość sporo klawek, które mają te wszystkie rzeczy, które chciałbym mieć i widzę, że już nie są one sprzedawane -
Logitech:
G15
G110
wydają się idealne, tylko, że można nabyć je wyłącznie używane...
Trudno się dziwić, klawki sprzed 4-5 lat, w końcu musiały zostać wycofane, tylko, że nie ma aktualnie jakiś nowszych zamienników, przynajmniej nic równie dobrego nie widzę. .

-- 09 wrz 2014, 12:18 --

Ok, temat można już zamknąć, w innym miejscu otrzymałem sporo nazw klawiatur, godnych uwagi.
Teraz juz tylko się zastanawiam, którą ostatecznie wybrać :)

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”