Dodatkowy ram.

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Arcycatia

Użytkownik

Dodatkowy ram.

Post15 lut 2014, 08:54

Witam ponownie :)
Niedawno tutaj dostałam pomoc w sprawie karty graficznej, którą wymieniłam. Po tej zmianie mam strasznie obciążony komputer mimo że nie mam zbyt wielu programów działających w tle - zastanawiam się nad dokupieniem ramu.
Mój komputer - Dell OptiLex GX280, nic nie było zmieniane oprócz karty graficznej z Intel 82915G/GV/910GL express chipset family na Galaxy GF 7300GT. W komputerze jest 1gb ramu, chciałabym dokupić jeszcze 1gb. (słyszałam że więcej nie ma sensu) Czy warto to dokupywać, a jeśli tak to jaki dokładnie mam kupić?
Jeśli potrzebne są jeszcze jakieś informacje to proszę pisać, postaram się odpowiedzieć. Dziękuje za pomoc :)

Awatar użytkownika
Seler

Użytkownik

Dodatkowy ram.

Post15 lut 2014, 09:20

W Twoim poprzednim temacie była już poruszana ta kwestia :P
Dokup jeszcze jedną taką samą kostkę ramu(identyczna, taka jaką masz), tak będzie najprościej .
Choć polecilabym zastanowić się nad całkowita wymianą kości na jedną lepszą (np.2gb na jednej kości) o ile byłaby taka możliwość.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2014, 11:20 przez Seler, łącznie zmieniany 1 raz.
,,Dum Spiro, Spero''
Dopóki oddycham, nie tracę nadziei

Arcycatia

Użytkownik

Dodatkowy ram.

Post15 lut 2014, 09:29

Tylko że nie wiem kompletnie jaką... właśnie o to pytam. :) Nawet jeśli otworzę komputer to nie wiem czego mam szukać.

Awatar użytkownika
Seler

Użytkownik

Dodatkowy ram.

Post15 lut 2014, 11:29

Niestety nie mam żadnej konkretnej do polecenia, zależy ile chcesz stracić. To kwestia 50zl, albo150zl..
Za jakość się dużo płaci i musisz pamiętac, że Twój komputer nie koniecznie lyknie najnowszą kość.
Sklepy internetowe wchodzą w rachubę?
,,Dum Spiro, Spero''
Dopóki oddycham, nie tracę nadziei

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Dodatkowy ram.

Post15 lut 2014, 12:55

Z dobraniem RAMu w starszych konfiguracjach zawsze mam problemy, ale warto zacząć od identyfikacji :)
Daj screen z programu CPU-Z z zakładki SPD.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”