Witam, ostatnio uzbierałem trochę dodatkowych funduszy i chcialbym wykorzystać je do wymiany niektórych podzespołów.
I tu pojawiają się moje pytania:
-Jaką kość ramu najlepiej dołożyc? (Mam 4GB KHX1333C9D3B1/4G chciałem dołożyc taką samą ale nigdzie nie mogę jej znaleźć.)
-Czy procesor Intel Core i7-4790K pod płytę główną MSI B85-G43 to dobry wybór czy może jest coś lepszego?
Z góry dziekuję za rady.
Dołożenie ramu i wymiana procesora.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Podaj całkowitą specyfikacje komputera a zwłaszcza zasilacza.
A co do pamięci to to bym wolał wziąć Częstotliwość pracy [MHz] nie 1333 tylko 1600, opóźnienie 9 CL i napięcie [V]
1.5. Tylko że teraz i tak będzie ta kość działać z częstotliwością 1300 MHz .
A procesor może być i7
A co do pamięci to to bym wolał wziąć Częstotliwość pracy [MHz] nie 1333 tylko 1600, opóźnienie 9 CL i napięcie [V]
1.5. Tylko że teraz i tak będzie ta kość działać z częstotliwością 1300 MHz .
A procesor może być i7

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
@robiwielki
Zasilacz to SilentiumPC Deus G1-600W.
Mam jakieś 1800 budżetu z czego 1500 pójdzie na zasilacz więc wolałbym nie zmieniać całego ramu jeśli nie ma jakichś wielkich różnic.
Zasilacz to SilentiumPC Deus G1-600W.
Mam jakieś 1800 budżetu z czego 1500 pójdzie na zasilacz więc wolałbym nie zmieniać całego ramu jeśli nie ma jakichś wielkich różnic.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Zasilacz dobry
A pamięć to można dokładać ale albo 1300 MHz lub 1600 MHz, to już twój wybór.

A pamięć to można dokładać ale albo 1300 MHz lub 1600 MHz, to już twój wybór.
- LupeR
Hej.
Weź tą ma takie same parametry i nie powinno być żadnych problemów z kompatybilnością:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jest to średnio opłacalne, aby działał najlepiej zaktualizować BIOS do najnowszej wersji przed wymianą, ale niektórzy zgłaszają że wtedy nie można korzystać ze wszystkich opcji do OC na tej płycie i z procesora raczej dużo już nie wyciągniesz. Po za tym chipset płyty się do tego średnio nadaję. Tańszy o 150 zł i7 4790 bez literki "K" jest w tym przypadku lepszym wyborem:
Jaki masz obecnie CPU i GPU? Czy płyta główna jest niebieska czy czerwona(Gaming)?
Hex pisze:Jaką kość ramu najlepiej dołożyc? (Mam 4GB KHX1333C9D3B1/4G chciałem dołożyc taką samą ale nigdzie nie mogę jej znaleźć.)
Weź tą ma takie same parametry i nie powinno być żadnych problemów z kompatybilnością:
Hex pisze:Czy procesor Intel Core i7-4790K pod płytę główną MSI B85-G43 to dobry wybór czy może jest coś lepszego?
Jest to średnio opłacalne, aby działał najlepiej zaktualizować BIOS do najnowszej wersji przed wymianą, ale niektórzy zgłaszają że wtedy nie można korzystać ze wszystkich opcji do OC na tej płycie i z procesora raczej dużo już nie wyciągniesz. Po za tym chipset płyty się do tego średnio nadaję. Tańszy o 150 zł i7 4790 bez literki "K" jest w tym przypadku lepszym wyborem:
Jaki masz obecnie CPU i GPU? Czy płyta główna jest niebieska czy czerwona(Gaming)?

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
@LuperR
CPU: Inter Core i3 4130, GPU: Nvidia GeForce GTX 660 a płyta czerwona.
CPU: Inter Core i3 4130, GPU: Nvidia GeForce GTX 660 a płyta czerwona.

- robiwielki
- Kontaktowanie:
A masz coolera czy nie ???
- LupeR
Czyli Gaming, skoro szukasz maksymalnej wydajności to bierz jednak i7 4790K ale o wysokim OC nie ma co marzyć, górną granicą na tej płycie będzie 4.4 sztywno na wszystkich rdzeniach jak będziesz miał szczęście, już automatyczne turbo daję tyle na jednym.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
- Reklama