Drukarka Canon nie wysuwa do końca papieru

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
mariusz750radom

Użytkownik

Drukarka Canon nie wysuwa do końca papieru

Post02 paź 2010, 16:59

Witam. Mam drukarkę Canon i350, druk jest w porządku jednak od jakiegoś czasu ok. 2-3 cm papieru nie zostaje wysunięta podczas drukowania. Drukarka drukuje normalnie (papier nie jest pogięty), a w pewnym momencie przy końcu (właśnie te 2-3 cm) następuje zatrzymanie go i dalej nie wychodzi. Słychać pracę rolek które się obracają jednak co jakiś czas słychać ze drukarka wydaje dźwięki inne niż do tej pory. Przed drukowaniem wyświetla się komunikat którego wcześniej nie było "Używany zbiornik z atramentem jest prawie pełny. Naciśnij przycisk WZNÓW drukarki, aby ponownie uruchomić drukowanie.", jednak nie wiem czy może to mieć jakieś znaczenie. Proszę o rady jak sobie z tym poradzić. Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Drukarka nie wysuwa do końca papieru

Post02 paź 2010, 18:23

Sprawdzałeś w środku czy się nic nie posypało? Jakieś zębatki np.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post02 paź 2010, 18:29

Sprawdź drukarkę tak jak pisze pw cosik_ktosik.
Jakie te dźwięki?
Przeinstaluj sterowniki obecne odinstaluj za pomocą programu revo uninstaler i przeczyść rejestr programem CCleaner
Zbiorniki z tuszem są regenerowane? możliwe że tracą swoją żywotność.
Jak długo używasz drukarki możliwe że rolki są wytarte.
Spróbuj drukować na innym papierze, innej marki.
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

mariusz750radom

Użytkownik

Post02 paź 2010, 18:53

Sprawdziłem i był problem z jakąś sprężynką która blokowała jedną z rolek, już działa. Dzięki za próbę pomocy :) Gdybym wcześniej nie rozkręcił to na pewno rada by się przydała ponieważ ta sprężynka była połączona z jedną zębatka. A co możesz mi doradzić na temat tego komunikatu który występuje za każdym razem gdy włączę drukarkę i chcę drukować? Dzieje się tak tylko przy pierwszym drukowaniu po włączeniu drukarki, jak drukuje kolejne strony lub z innego pliku a drukarka jest włączona to jest normalnie. Po wciśnięciu przycisku WZNÓW drukarka drukuje, jednak zastanawia mnie jaka może być przyczyna takiego komunikatu.

-- 02 paź 2010, 18:38 --

Czytałem na różnych forach i to podobno tzw "efekt pampersa", jednak nie wiem co z tym zrobić i czy to spowoduje, że niedługo drukarka przestanie drukować.

-- 02 paź 2010, 18:53 --

Wszystko już działa:) Powiem tylko dla innych którzy być może będą mieli ten sam problem że wystarczył reset drukarki za pomocą takiej kombinacji:
"1. Wyciągamy kabel zasilający od drukarki.
2. Wciskamy przycisk POWER i trzymamy.
3. Nie puszczając POWER-a wkładamy kabel zasilający.
4. Potem również trzymając POWER wciskamy przycisk od wznów drukowanie dwa razy (dwa kliknięcia) i puszczamy oba przyciski. Potem drukarka powinna trochę pomielić i powinno wrócić wszystko do normy."

Dzięki za chęci do pomocy, temat do zamknięcia, pozdrawiam ;)

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”