Witam, proszę o pomoc w dobraniu drukarki.
Potrzebuję drukarkę szczególnie do wydruku zaproszeń okolicznościowych.
Papier gramatura do 246g - ozdobny (linie, skóra...) oraz do papieru perłowego.
Rozmiar wydruków przeważnie A4, A5 oraz potrzebne do nadruków na kopertach.
Chciałabym uzyskać wyrazisty druk oraz druk BEZ MARGINESÓW (koniecznie)
Druk dobrej jakości "trzymający" się kartki (czytałam, że czasem w drukarkach tusz się rozmazuje)
Wczoraj dużo czytałam na temat drukarek i uważam że najodpowiedniejsza jest drukarka atramentowa, ponieważ laserowe nie nadają się do papieru ozdobnego. (jeśli się mylę proszę poprawić)
Teraz mam HP 3050 problem mam z formatem A5 "rolka chwytająca" brudzi mi kartkę - delikatnie ale nie mogę pozwolić sobie na żadną plameczkę. Lub w ogóle nie chce jej chwycić i wyskakuję brak papieru. Poza tym nie ma druku bez marginesów więc jeśli chce wydrukować coś w rogu to po prostu się nie da.
Macie jakieś propozycję które pomogą mi w wyborze odpowiedniej drukarki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Drukarka jaką wybrać??
- Lena
Drukarka jaką wybrać??
Do takiego papieru to raczej coś z wyższej półki bo zwykłą zajedziesz szybko zwłaszcza rolki.
Drukarka HP OfficeJet Pro K8600 (CB015A)
Canon Pixma Pro 9500
Epson Business Inkjet B510DN
Opinie na stronach mają różne, zwłaszcza HP trochę negatywnych, lepiej wypada Epson. Sama się nie wypowiem bo nie używałam ich.
Drukarka HP OfficeJet Pro K8600 (CB015A)
Canon Pixma Pro 9500
Epson Business Inkjet B510DN
Opinie na stronach mają różne, zwłaszcza HP trochę negatywnych, lepiej wypada Epson. Sama się nie wypowiem bo nie używałam ich.
-
Drukarka jaką wybrać??
Ja bym wziął Epsona, ale nie Inkjeta B510DN, ale tego nowego L800. Ma takie koszta wydruku jednej strony, że reszta może mu naskoczyć póki co. No i przy okazji ładnie drukuje, co dla takich wydruków ma równie duże znaczenie.
-
Drukarka jaką wybrać??
Z jednej strony oczywiście racja,ale z drugiej Epson ma drogie zamienniki i ogólnie rzecz biorąc jego eksploatacja jest dosyć wysoka,kosztowna. Urządzenia HP nie mają tego typu problemów,są znacznie tańsze.
-
Drukarka jaką wybrać??
Przyjrzyj się HP OfficeJet Pro K8600, tak jak napisała Lena.
Jeśli masz skromniejszy budżet, warto rzucić okiem na urządzenia wielofunkcyjne z serii Photosmart, np. model 7510 (obszerna recenzja:).
Jeśli masz skromniejszy budżet, warto rzucić okiem na urządzenia wielofunkcyjne z serii Photosmart, np. model 7510 (obszerna recenzja:
Kod: Zaznacz cały
http://fotoblogia.pl/2011/11/24/hp-photosmart-7510-e-aio-domowe-wydruki-zdjec-o-wysokiej-jakosci-test
-
Drukarka jaką wybrać??
Luxura_pl pisze:Z jednej strony oczywiście racja,ale z drugiej Epson ma drogie zamienniki i ogólnie rzecz biorąc jego eksploatacja jest dosyć wysoka,kosztowna. Urządzenia HP nie mają tego typu problemów,są znacznie tańsze.
No chyba sobie żartujesz

A wiesz o którym Epsonie mówiłem? Ta dam!:
Kod: Zaznacz cały
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Epson_L800,_L200_i_L100_drukarki_ze_stalym_zasilaniem_tuszem-38585.html
Nie ma mowy, żeby na HP taniej wydrukować...
-
- Reklama