Dwa urządzenia high definition audio
-
Mam dwa wpisy sterownik magistrali high definition audio i przy pierwszym jest wykrzyknik.W stanie urządzenia jest wpis brak wolnych zasobów kod 12.Płyta to Asus P5GPL-X z zintegrowaną kartą dźwiękową.Karta graficzna to ATI Radeon HD 4850 która również ma kartę dźwiękową.System Windows XP.Zainstalowałem najnowszy bios,wgrałem poprawkę KB111888,i nic się nie zmienia.Gdy w managerze wyłączę jeden czy drugi ten wpis to po restarcie na nowo się pojawia.W trybie awaryjnym usuwam przez program Driver Swaper sterowniki od grafy a po restarcie na nowo te stery się same instalują.Pomocy koledzy bo temat ten opisywałem na innych forach ale nikt nie wie o co chodzi.
- seba86mu
Czy masz w ogóle dźwięk ?
Sterownik do zintegrowanej karty => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sterownik do układu dźwiękowego zintegrowanego z kartą graficzną:
=> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... r-p379.htm
zbychmon pisze:Płyta to Asus P5GPL-X z zintegrowaną kartą dźwiękową
Sterownik do zintegrowanej karty => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
zbychmon pisze:Karta graficzna to ATI Radeon HD 4850 która również ma kartę dźwiękową.
Sterownik do układu dźwiękowego zintegrowanego z kartą graficzną:
=> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... r-p379.htm
- XMan
Mam dwa wpisy sterownik magistrali high definition audio i przy pierwszym jest wykrzyknik
Masz chyba wykrzyknik przy prawidłowej karcie dźwiękowej którą posiadasz czyli ADI 1986A HD.
Karta graficzna to ATI Radeon HD 4850 która również ma kartę dźwiękową.
Tak, zgadza się ale ta karta ma tylko wbudowany układ dźwiękowy HDMI i jeżeli z tego nie korzystasz to możesz
śmiało nie instalować lub odinstalować.
Często takie karty graficzne powodują problemy z dźwiękiem ponieważ ustawiają się jako domyślna karta dźwiękowa
a nawet potrafią zmienić ustawienia w BIOS-ie

Proponuję sprawdzić:
Chipset:
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... p-p204.htm
Jeżeli wystąpią problemy to ten:
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... n-p203.htm
W razie dalszych problemów.
Wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.
3. Start --> Panel sterowania --> System --> Sprzęt --> Menedżer urządzeń
z rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Gdy w managerze wyłączę jeden czy drugi ten wpis to po restarcie na nowo się pojawia.W trybie awaryjnym usuwam przez program Driver Swaper sterowniki od grafy a po restarcie na nowo te stery się same instalują.
Odinstaluj ten program i wyłącz aktualizacje automatyczne...
-
DZIĘKI wielkie za zaineresowanie się tym problemem.Panowie dźwięk mam z zintegrowanej z płyty głównej.Jak wyłączę tą kartę w biosie to dźwięku nie ma a w panelu sterowania w zakładce audio jest brak urządzeń audio.Odnośnie tego wykrzyknika i wpisu brak zasobów to na bank dotyczy to dźwięku z karty graficznej.Sprawdzałem to w managerze według połączeń bodajże i przypisane jest właśnie do grafy.Sterowniki instalowałem różne i nic z tego nie wyszło.Zainstaluję te od Was ale może najpierw pozbyć się tych co prędzej zainstalowałem.Tylko jak je znaleść i usunąć? A teraz kolejny problem.Post 1 szy pisałem z innego komputera.Dzisiaj próbowałem połączyć się z mojego z Hotfix i wywala mi błąd 404 że nie mogę połączyć się z serwerem.Syn ma drugi komputer podpięty pod tą samą sieć i jest też błąd.Piszę więc z telefonu a na nim wszystko jest dobrze.Telefon po wi fi .Co zrobić aby na swoim komputerze odpalić Hotfix.Wszystkie inne strony ładują się dobrze.Internet z Multimedii -Mozilla i IE
- XMan
DZIĘKI wielkie za zaineresowanie się tym problemem.Panowie dźwięk mam z zintegrowanej z płyty głównej.
No i dobrze więc dlaczego ją wyłączasz ?
Do czego jest Tobie potrzebne Audio HDMI z karty graficznej jak masz z zintegrowanej ?
Zrozumiałeś to o czym pisałem p/w ?
Karta graficzna to ATI Radeon HD 4850 która również ma kartę dźwiękową.
Tak, zgadza się ale ta karta ma tylko wbudowany układ dźwiękowy HDMI i jeżeli z tego nie korzystasz to możesz
śmiało nie instalować lub odinstalować.
Często takie karty graficzne powodują problemy z dźwiękiem ponieważ ustawiają się jako domyślna karta dźwiękowa
a nawet potrafią zmienić ustawienia w BIOS-ie![]()
-
Dźwięk z radeonu nie jest mi potrzebny ale jest tam żółty wykrzyknik o braku zasobów.Tak jest od czasu zmiany grafiki i jak tylko przeinstaluje system to od początku.Chcem ją wyłączyć w managerze ale po restarcie pojawia się na nowo.Skutkiem ubocznym jest długie otwieranie stron internetowych,Klatkowanie ich,problem z wyłączeniem filmu w wysokiej rozdzielczości i co najbardziej denerwuje gdy dam zamknij system to komp się resetuje.Około 8razy na10 jest restart aż w końcu się zamknie.Kiedyś znajomy mi wyłączył ten wpis i komp chodził dobrze ale nie mam kontaktu z nim.A co ze stroną Hotfix że wywala błąd no found 404.
- XMan
Pisałem:
W razie dalszych problemów.
Wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.
3. Start --> Panel sterowania --> System --> Sprzęt --> Menedżer urządzeń
z rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
-
-- 27 lis 2012, 02:33 --
-- 27 lis 2012, 02:35 --
-- 27 lis 2012, 02:37 --
-- 27 lis 2012, 02:43 --
-- 27 lis 2012, 02:44 --
-- 27 lis 2012, 02:45 --
-- 27 lis 2012, 02:51 --
Zainstalowałem to co podałeś.Przy Realteku wywala komunikat jak na fotce.Zmieniłem w uruchamianiu i odzyskiwaniu ustawienia aby zobaczyć BSOD .Jest na zdjęciu.Jak wyłączyć to urządzenie z wykrzyknikiem.
-- 27 lis 2012, 03:49 --
-- 27 lis 2012, 03:51 --
-- 28 lis 2012, 20:24 --
X Man- wrzuciłem screny w poprzednim poście jak możesz to doradż co dalej zrobić
-- 27 lis 2012, 02:33 --
-- 27 lis 2012, 02:43 --
-- 27 lis 2012, 02:44 --
-- 27 lis 2012, 02:45 --
-- 27 lis 2012, 02:51 --
Zainstalowałem to co podałeś.Przy Realteku wywala komunikat jak na fotce.Zmieniłem w uruchamianiu i odzyskiwaniu ustawienia aby zobaczyć BSOD .Jest na zdjęciu.Jak wyłączyć to urządzenie z wykrzyknikiem.
-- 27 lis 2012, 03:49 --
-- 27 lis 2012, 03:51 --
-- 28 lis 2012, 20:24 --
X Man- wrzuciłem screny w poprzednim poście jak możesz to doradż co dalej zrobić
- XMan
Czy zainstalowałeś sterowniki które podał seba86mu ?
Dodatkowo włącz ponownie zintegrowaną kartę dźwiękową jeżeli był dźwięk.
Jeżeli będzie w dalszym ciągu wykrzyknik przy Sterownik magistrali Microsoft UAA...
to będziemy nad tym później myśleć.
Dodatkowo włącz ponownie zintegrowaną kartę dźwiękową jeżeli był dźwięk.
Jeżeli będzie w dalszym ciągu wykrzyknik przy Sterownik magistrali Microsoft UAA...
to będziemy nad tym później myśleć.
-
Sterowniki od Seba 86mu zainstalowałem.Dźwięk jest włączony z zintegrowanej a wykrzynik nadal jest
- seba86mu
Do płyty głównej podłączone masz jakieś dodatkowe karty rozszerzeń do portów PCI ?
Zainstaluj program 7-Zip => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pobierz sterownik => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... r-p379.htm
Kliknij prawym myszki na pobranym pliku sterownika i wybierz: 7-Zip => Wypakuj do "HDMI_R261\"
Teraz przejdź do Menadżera Urządzeń => kliknij prawym myszki na urządzeniu hd audio => Aktualizuj sterownik => Zaawansowana sinstalacja (ręczna) => wskaż ręcznie folder z rozpakowanego wcześniej instalatora sterownika:
HDMI_R261 => HDMI => Twoja wersja systemu
zbychmon pisze:Sterowniki od Seba 86mu zainstalowałem.
Zainstaluj program 7-Zip => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pobierz sterownik => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... r-p379.htm
Kliknij prawym myszki na pobranym pliku sterownika i wybierz: 7-Zip => Wypakuj do "HDMI_R261\"
Teraz przejdź do Menadżera Urządzeń => kliknij prawym myszki na urządzeniu hd audio => Aktualizuj sterownik => Zaawansowana sinstalacja (ręczna) => wskaż ręcznie folder z rozpakowanego wcześniej instalatora sterownika:
HDMI_R261 => HDMI => Twoja wersja systemu
-
Do płyty głównej mam podpiętą grafikę i sieciówkę.To co mam zainstalować od Ciebie zrobię później bo teraz jestem w pracy.Wczoraj w trybie awaryjnym usuwałem sterowniki ATI programem Drewer Swaper.Znalazł ich sporo.Restart i nadal po włączeniu sterowniki były i są przy karcie graficznej.Usuwałem tym programem trzy krotnie i zawsze po włączeniu wszystko jest ok.Grafika pozostawała bez zmian.Czy możliwe jest aby sterowniki były w samym windowsie bo jest on powiedzmy niewiadomego pochodzenia i program ten nie jest w stanie ich usunąć.?
-- 30 lis 2012, 13:13 --
Żaden sterownik nie był obsługiwany przez ten pakiet sterowników.Taki komunikat wywala przy instalce Realteka.Powyżej wklejałem już ten komunikat. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 30 lis 2012, 13:13 --
Żaden sterownik nie był obsługiwany przez ten pakiet sterowników.Taki komunikat wywala przy instalce Realteka.Powyżej wklejałem już ten komunikat. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Czy to nadal komunikat o braku wolnych zasobów?
-
Tak w managerze cały czas przy jednym z urządzeń bo są dwa takie same wpisy jest komunikat brak wolnych zasobów .Na zdjęciach powyżej widać.Zainstalowana jest KB888111.Sterownik do radeona ,do zintegrowanej dźwięku natomiast gdy chcem zainstalować
realteka od seba86mu to wywala komunikat jak w poście poprzednim.
realteka od seba86mu to wywala komunikat jak w poście poprzednim.
-
- Reklama