Witam! Kupiłem sobie PC Packard Bell. Musiałem zainstalować sterowniki od karty dźwiękowej, gdyż nie było dźwięku. Kartę dźwiękową mam ATI SB450 - High Definition Audio Controller.
By pobrać sterowniki wszedłem tu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników potem: High Definition Audio Codecs (Software) -> zaakceptuj warunki -> Next -> i pobierz Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file).
Teraz dźwięk jest, lecz bardzo dziwny, taki "suchy", bez basu, jakby się nie włożyło do końca złączki jack. Dźwięk sprawdzałem oczywiście na słuchawkach. Gdy podłączę słuchawki do wejścia z tyłu i zamiast słuchawek wybiorę w programie od sterowników wejście liniowe to wtedy jest trochę lepszy dźwięk. Lecz jak wybiorę opcję: prawy, czy lewy głośnik, czy subwoofer, czy głośnik tylny to nic nie gra, żadnego sygnału nie ma.
A tu screen z tym programem od sterownika:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę o pomoc.
Dziwna jakość dźwięku na PC
- XMan
Bas ,,podbijasz" w zakładce Efekt dźwiękowy --> Equalizer.
/ możesz inaczej, ja mam tak ustawiony bas na lewy głośnik /.
Oprócz tego możesz zmieniać dźwięk w Środowisko oraz Pop...Na żywo...Klubowa...Rock... itd.
Jeżeli będą dalsze problemy to napisz w temacie - sprawdzimy ustawienia lub zmienimy sterowniki
/ możesz inaczej, ja mam tak ustawiony bas na lewy głośnik /.
Oprócz tego możesz zmieniać dźwięk w Środowisko oraz Pop...Na żywo...Klubowa...Rock... itd.
Jeżeli będą dalsze problemy to napisz w temacie - sprawdzimy ustawienia lub zmienimy sterowniki

-
Wiem, że mogę to zmieniać, ale standardowo powinno być normalnie, ale tak nie jest. Już w starym compaqu był żywszy dźwięk bez bawienia się w eq. Pobawiłem się w tym eq ale dużej poprawy nie ma. Trochę basu doszło, ale doszły też zniekształcenia. Na pewno nie jest tu wszystko ok. Dźwięk na słuchawkach typowo do PC jest taki jakby puszczał cicho muzykę przez głośniczek telefonu (jak w sony ericssonie K800i) co same wysokie tony są.
- seba86mu
w12400, jakie masz opcje do wyboru w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> pozycja "Odtwarzanie dźwięku" ?
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> pozycja "Odtwarzanie dźwięku" ?
-
spróbuj wyłączyć/włączyć opcję karaoke
-
seba86mu pisze:w12400, jakie masz opcje do wyboru w:
Mam Realtek HD Audio output
mir pisze:spróbuj wyłączyć/włączyć opcję karaoke
Dzięki, ale to nic nie daje.
- leon1956
Z tego co widzę zainstalowałeś najnowszą wersję sterownika ,chyba R244 . Tobie potrzebne jest coś starszego .Spróbuj z
tym 1. WDM_R184.exe (24.76 MB)
tym 1. WDM_R184.exe (24.76 MB)
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- XMan
Sprawdź jeszcze sterowniki Realtek High Definition Audio Driver (Win. XP, 2000, 2003) R2.03.
Starsza wersja Realtek High Definition Audio Driver R1.81 (Win. XP).
Starsza wersja Realtek High Definition Audio Driver R1.81 (Win. XP).
-
Dzięki za pomoc. Dam linki znajomemu żeby pobrał i sprawdzę czy będzie poprawa.
-- 08 cze 2010, 20:56 --
Jednak zmiana sterowników na starsze nie pomogło. Albo ta karta tak ma albo coś nie tak jest.
-- 08 cze 2010, 20:56 --
Jednak zmiana sterowników na starsze nie pomogło. Albo ta karta tak ma albo coś nie tak jest.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Można zobaczyć pod innym system, np Ubuntu uruchamianym z CD.
-
- Reklama