Witam.
Mam poważny problem problem z drukarką. Stało się to dzisiaj. Włączyła się normalnie i zacząłem drukować dwustronicowy dokument. Dźwięki jakie wydawało urządzenie było nieco inne, niż zazwyczaj... W połowie drukowania pierwszej kartki zacięła się, na monitorze pojawił się komunikat "błąd ogólny", a na drukarce zaczęły migać wszystkie lampki i symbol "E" (error).
Drukarka ma ponad 5 lat, nie jest już na gwarancji. Od 3 lat używam zamienników marki Pryzmat. Nigdy nie miałem żadnych problemów.
Czy to coś poważnego? Czy mogę rozwiązać problem samodzielnie czy zostaje tylko serwis?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Epson Stylus DX5050 - błąd ogólny, wszystkie diody migają
- bochen9
Windows XP Professional SP3|Gigabyte GA-8IPE1000-G v4.0 2004 GT Edition|Pentium IV 3.00GHz|Kingston DDR 2x512MB + 2x256MB (1,5GB RAM)|Sapphire ATI Radeon HD3650 512MB DDR2 AGP|HDD WD 80GB + Seagate 40GB SATA|Delta GPS-450AA-100A 450W|LG L1953S Flatron
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A patrzyłeś do środka czy jest czysto, żadnych resztek kartek? I czy nic się nie blokuje?
- bochen9
Tak - to było pierwsze, co zrobiłem
Oddaję ją dzisiaj do serwisu - zobaczymy, co powiedzą...

Oddaję ją dzisiaj do serwisu - zobaczymy, co powiedzą...
Windows XP Professional SP3|Gigabyte GA-8IPE1000-G v4.0 2004 GT Edition|Pentium IV 3.00GHz|Kingston DDR 2x512MB + 2x256MB (1,5GB RAM)|Sapphire ATI Radeon HD3650 512MB DDR2 AGP|HDD WD 80GB + Seagate 40GB SATA|Delta GPS-450AA-100A 450W|LG L1953S Flatron
-
Witam,
stary wątek, podobnie jak drukarka, która mi służyła dzielnie aż do teraz. Melduje się dyskoteką i nie jestem w stanie nic zrobić.
Pytanie do poprzednika, jeśli jeszcze tu zagląda-serwis coś zadziałał?
Wdzięczna będę za rady i porady...
Pozdr
Evel
stary wątek, podobnie jak drukarka, która mi służyła dzielnie aż do teraz. Melduje się dyskoteką i nie jestem w stanie nic zrobić.
Pytanie do poprzednika, jeśli jeszcze tu zagląda-serwis coś zadziałał?
Wdzięczna będę za rady i porady...
Pozdr
Evel
- LupeR
Cześć, słyszałem że w takim przypadku trzeba najpierw spróbować zresetować drukarkę. Podaj model to poszukam albo ktoś inny jak się na tym zna to niech napiszę jak to zrobić 

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Cześć
Epson stylus DX5050
pozdr
Evel
Epson stylus DX5050
pozdr
Evel
- LupeR
Możesz spróbować narzędziem SSC Service Utility:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po instalacji i uruchomieniu programu przejdź do zakładki Configuration, wybierz model jeśli sam się nie ustawił, albo podobny, na C60 komuś się udało z tego co widziałem. Wyłącz program -> PPM na ikonę w zasobniku systemowym i zresetuj co tam się da. Nie mam jak sprawdzić jakie dokładnie opcje się tam znajdują ale podobno coś takiego: Reset counters i Protection counter.
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po instalacji i uruchomieniu programu przejdź do zakładki Configuration, wybierz model jeśli sam się nie ustawił, albo podobny, na C60 komuś się udało z tego co widziałem. Wyłącz program -> PPM na ikonę w zasobniku systemowym i zresetuj co tam się da. Nie mam jak sprawdzić jakie dokładnie opcje się tam znajdują ale podobno coś takiego: Reset counters i Protection counter.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Nie mam możliwości wybrania mojej drukarki. Są dwie możliwości wyboru starszych modeli ale przy żadnej wspomniane przez Ciebie opcje nie są aktywne.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tej drukarki nie ma tam w spisie więc raczej kicha. Być może ten soft WIC Reset Utility:
Przy czym tam jest potrzebny jakiś reset key ale nie mam pojęcia skąd go pobrać.
Kod: Zaznacz cały
www.2manuals.com/WIC/WICReset.zip
Przy czym tam jest potrzebny jakiś reset key ale nie mam pojęcia skąd go pobrać.
-
- Reklama