Witam. Mam problem z drukarką Epson Stylus PHOTO R300, a mianowicie trybem drukowania płyt CD/DVD. Udało mi się wydrukować jedną płytę a teraz mam problem z drukarką. Zachowuje się ona normalnie. Ustawiam tacę. Drukarka bierze ją do środka i od razu wypuszcza po czym pokazuje mi informację o źle włożonej tacy lub czasami o "paper jam". W drukarce nic się nie znajduje, żaden brud czy kawałek papieru. Czasami drukarka nawet nie przyjmuje tacy. Po prostu po daniu zadania drukowania i włożeniu tacy drukarka od razu ją wypycha. Proszę o pomoc.
Edit :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Znalazłem post na angielskim forum o tym samym problemie. Przeczytałem cały ale kiedy próbuję zrobić Head Cleaning czyli pewnie Czyszczenie Głowicy wyskakuje mi błąd o za małej ilości tuszu. Poza tym nie mam zamiaru używać 800% tuszu na jedną płytę.
Edit2:
wpadłem na czym polega problem. Kiedy drukarka ciągnie tacę z płytką do środka przy samym wejściu do drukarki zacina się i trzeba ja lekko popchnąć. Przez to zacięcie drukarka wyczuwa problem z tacką, który tak na prawdę nie istnieje tackę po prostu trzeba popchnąć. Po tym taca wchodzi do środka i wychodzi wywalając mi na LCDku error o niepoprawnym włożeniu tacki.
Any Solutions?
Epson Stylus PHOTO R300 - Wysuwa i wsuwa tacę.
- pawcza
Epson Stylus PHOTO R300 - Wysuwa i wsuwa tacę.
League Of Legends NA, Lmmo.
-
- Reklama