explorer.exe często pojawiający się błąd...

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
DearD

Użytkownik

Post07 lip 2011, 17:32

Jako, że jest to mój pierwszy post pragnę gorącą się ze wszystkimi przywitać! ;)

A teraz do rzeczy..., jako że już jakiś postęp moich działań jest, a nie chcę teraz motać tak więc odsyłam do postów z innego forum:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dziękuję z góry za pomoc.

Pozdrawiam,
DearD

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post07 lip 2011, 17:41

W HD tune widać niestabilne sektory oczekujące na remampowanie, jeśli chcesz to zrób kopie danych i wyzeruj dysk według instrukcji:
sprzet-komputerowy/zerowanie-oraz-remap-bad-sektorow-dysku-programem-mhdd-t665.html

DearD

Użytkownik

Post07 lip 2011, 18:17

Napisałeś mi to w takim języku, że nic nie rozumiem. Czy mój dysk jest uszkodzony i zerowanie go jest koniecznością?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post07 lip 2011, 23:31

Już wyjaśniamy.

Parametry C5 i C6 są sobie równe, a to oznacza, że po pierwsze są podejrzenia bad sektorów na dysku oraz że są sektory nienaprawialne. W teorii przynajmniej, ale jest tu pewna kwestia.

Otóż jeśli one są sobie równe to takie sektory można uratować gdyż nie są one spowodowane tym, że doszło do fizycznego uszkodzenia, a jest to uszkodzenie logiczne, czyli spowodowane jakimiś drobnymi blędami w zapisie. Takie coś można naprawić, właśnie poprzez operację zerowania. Niestety, operacja ta czyści całkowicie dysk z danych ale warto ją wykonać, aby uspokoić dysk.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”