Pamięci RAM jest wystarczająco. Masz bardzo duże spadki fps 5-35 to dziwne bo spełniasz minimalne wymagania dla tej gry i nawet jak ten cieniutki procesor tu ogranicza to nie aż do paru klatek zwłaszcza że gra nie ma dużych wymagań. Myślałem że przywrócenie systemu do stanu używalności da ci chociaż parę fps, nic się nie zmieniło? Doczytałem właśnie że premiera dopiero w przyszłym roku czyli nie jest jeszcze ukończona. Może to problem wersji beta. Jak rozumiem jest to gra sieciowa to może wina serwera albo internetu?
Jeśli procek to tylko ten co podałem wcześniej. Karta powinna sobie radzić.
FPS w grze komputerowej Rust.
- LupeR
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Gra nie jest zoptymalizowana i to jest problem.
Jednak gracze, którzy posiadają I7 + MSI gf + 12 GB ramu mają 100 fps.
Optymalizacja optymalizacją, jednak na moim sprzęcie jest to niegrywalne. Głównie dlatego, że wczytywanie obiektów stworzonych przez graczy zwala fps z 20-30 do 5 kiedy takowe obiekty są renderowane przez mój sprzęt.
-- 21 cze 2015, 04:46 --
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wolałbym tego tańszego + wymiana ramu żeby mieć minimum 8 GB 1600 mhz (również poproszę o informacje jaki ram zakupić).
-- 27 cze 2015, 15:01 --
Problemy wróciły, nie wiem co jest nie tak. Nie mogę wyłączyć komputera. "shutting down" i na tym się kończy.
Gra Rust teraz w ogóle się nie uruchamia.
Zrobiłem skan FRST, nie wiem czy dobrze
Proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
-- 27 cze 2015, 18:37 --
Znowu działa. Teraz normalnie system po restarcie komputera...
Jednak gracze, którzy posiadają I7 + MSI gf + 12 GB ramu mają 100 fps.
Optymalizacja optymalizacją, jednak na moim sprzęcie jest to niegrywalne. Głównie dlatego, że wczytywanie obiektów stworzonych przez graczy zwala fps z 20-30 do 5 kiedy takowe obiekty są renderowane przez mój sprzęt.
-- 21 cze 2015, 04:46 --
LupeR pisze:Phenom II X4 955
LupeR pisze:Ten FX jest niekompatybilny z twoją płytą główną, tu masz listę obsługiwanych procesorów
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W tej cenie jedyne dwa procesory by się nadawały bo w dwurdzeniowca nie opłaca się już pakować. Phenom II X4 955 (95W) ale ciężko go dostać, albo Phenom II X4 960T (95W) też tylko rynek wtórny Allegro, OLX itp.
Jak duże efekt będzie miała ta zmiana na tą grę to nie wiem.
Daj jeszcze log z Autorunsa to ktoś sprawdzi czy można trochę mocy pozyskać wyłączając zbędne oprogramowanie pracujące w tle => oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html
Wolałbym tego tańszego + wymiana ramu żeby mieć minimum 8 GB 1600 mhz (również poproszę o informacje jaki ram zakupić).
-- 27 cze 2015, 15:01 --
Problemy wróciły, nie wiem co jest nie tak. Nie mogę wyłączyć komputera. "shutting down" i na tym się kończy.
Gra Rust teraz w ogóle się nie uruchamia.
Zrobiłem skan FRST, nie wiem czy dobrze

Proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
-- 27 cze 2015, 18:37 --
Znowu działa. Teraz normalnie system po restarcie komputera...
-
- Reklama