Witam!
Mam taki problem - posiadam kartę GeForce 8800GTS 512 mb od Gainward'a. Dokładnie taki jak na zdjęciu -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wszystko fajnie śmigało, aż pewnego dnia włączam kompa, patrze na POST test, robi się normalnie, tyle że w tym czarnym tle, widać ciąg białych znaków:
: : : : : . . . . : : : : : . . . . . itd. Sad
Te same kropki i dwukropki widać na planszy wczytywania XP.
Miałem wtedy windows xp, zaczęły się jakieś problemy z obrazem, zwiechy na pulpicie itd. Komputer jednak się włączał i jak by nie patrzeć, działał (a nie mam zintegrowanej grafiki na płycie głównej).
Zrobiłem reinstall windowsa, zainstalowałem XP i win7, ale sprawa wygląda tak: nie da się zainstalować karty, ponieważ "jej praca jest wstrzymana z powodu występującego błędu". Sterowniki są zainstalowane, ale jakby nie działają, panel nVidia nie istnieje itd. W menadżerze urządzeń, karta jest wykryta, ale występuje wcześniej wspomniany błąd, oznaczona jest więc przez wykrzyknik... Nie ma problemów z wyświetlaniem, nic się teraz nie zwiesza ani nic podobnego.
Czy wie ktoś, jak to naprawić?? Czy karta na złom? Z góry dzięki wielkie za pomoc! Uszkodzenie chyba nie jest jakieś duże, bo przecież karta wyświetla obraz, więc pewnie nic się nie spaliło....
PS: instalowałem różne sterowniki, aktualizowałem kilkakrotnie BIOS, przed instalacją karty instalowałem NB, chipset itd, itp - i nic....
Może ktoś z Was wie co jest nie tak? I jak to ewentualnie naprawić?
Gainward geforce 8800GTS 512mb - problem?
-
- DwD99
Gainward geforce 8800GTS 512mb - problem?
Dociśnij ją i zobacz czy jakaś przypalona nie jest itp.
-
- Reklama