Głośniki do laptopa

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Głośniki do laptopa

Post06 maja 2013, 18:37

Stałem się szczęśliwym posiadaczem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników 2+1. Szczęśliwym? Kogo ja próbuję oszukać :(
Dobra do rzeczy bo czasu mało.
Szukam jakiegoś lepszego zestawu, może 4+1, do 150, max 200 zł. Cena gra rolę. Z wyjątkiem głośności nie zauważyłem żadnej różnicy pomiędzy głośnikami, moją komórką i słuchawkami. Taka popierdółka.
Zobaczę, może oddam głośniki wezmę kasę i coś przez neta, ewentualnie wymiana z dopłatą na coś lepszego.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Głośniki do laptopa

Post06 maja 2013, 19:15

Niestety układy dźwiękowe w laptopach to podstawowe kodeki bez żadnych fajerwerków, więc nawet jakbyś kupił głośniki za 1500 zł. to zapewne różnicy byś nie odczuł w porównaniu do tych Modecomów MC-S2. Do porządnych głośników musi być jeszcze porządniejszy układ dźwiękowy.

Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Głośniki do laptopa

Post07 maja 2013, 05:05

seba86mu pisze:Niestety układy dźwiękowe w laptopach to podstawowe kodeki bez żadnych fajerwerków, więc nawet jakbyś kupił głośniki za 1500 zł. to zapewne różnicy byś nie odczuł w porównaniu do tych Modecomów MC-S2. Do porządnych głośników musi być jeszcze porządniejszy układ dźwiękowy.

Główną wadą ModeCom MC-S2 2+1 jest brak basów, to samo mam w telefonie, słuchawkach. Nie ma przyjemności przy słuchaniu muzyki.

EDIT:
Badziewny zestaw słuchawkowy Nokii (20zł) - basy są o wiele lepsze niż w w/w głośnikach przy takiej samej konfiguracji sprzętowej oraz ustawieniach oprogramowania.

Może coś w stylu Creative Inspire 4.1 4400 (trochę przestarzałe) - chciałem kupić używane ale nie były na sprzedaż.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”