HDD ATA Samsung 40GB - problem z remapem

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
EsAmo

Użytkownik

Post07 wrz 2012, 21:44

Witam!

Wspomniany dysk ma całkiem przyzwoitą powierzchnię poza przedziałem 835.000-845.000, w tym miejscu MHDD wyrzuca 6 czerwonych błędów 'X' podczas skanu powierzchni, 12 literek 'W' podczas ERASE DELAYS, a na pierwszym z 6 zawiesza się podczas remapowania.

Co chcę osiągnąć? Usunąć te errory, żeby nie wyskakiwały przy badaniu powierzchni :D. Czy to możliwe? Czy nie do tego służy remap? ERASE DELAYS niby mówi, że je zniknął, ale wciąż je widać :(.

-> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2012, 00:12

Najpierw bym zmienił mu kabel bo ma jakieś błędy w komunikacji.
Potem w mhdd samo erase a potem remap jak tutaj http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/zerowanie-oraz-remap-bad-sektorow-dysku-programem-mhdd-t665.html

Jeśli nie powiedzie się to wyciąłbym te sektory dzieląc odpowiednio na partycje.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
EsAmo

Użytkownik

Post08 wrz 2012, 02:38

Błędy komunikacji nie wzrosły po moich działaniach, wnioskuję stąd, że to jakiś uprzedni kabel.
Zwykłego ERASE już używałem, ale raczej nie odpalałem od razu po nim REMAP'a. Spróbuję.

Edit: Nie dało rady, nawet z wyłączonymi funkcjami BIOS'u :D. Dzielę więc na partycje.

Dziękuję za odpowiedź :).

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”