IBM T42, zmiana procesora i karty graficznej
-
Poraz kolejny poproszę o poradę, bo chciałbym doinwestować trochę w starego lapka siostry ibm t42. Jaki będzie najlepszy procek i karta graficzna do tego lapka i jak to wszystko wymienić krok po kroczku ? xD Aktualny procek Intel Pentium M 1.70ghz, karta ati mobility radeon 7500. Płyta IBM 23734WG. Socket479mPGA. Poza tym mam dość nietypowy problem. Przy otwieraniu menadżera zadań niewiem co zrobiłem no i efekt tego jest taki, że nie mam jakby paska wyboru, wydajność itp., jestem aktualnie na procesach,wyświetlają mi się i mogę je zamknąć ale to tyle. Jak zresetować menedżera lub coś żeby po prostu było jak przedtem ? 

- seba86mu
brysiu28 pisze:Poza tym mam dość nietypowy problem. Przy otwieraniu menadżera zadań niewiem co zrobiłem no i efekt tego jest taki, że nie mam jakby paska wyboru, wydajność itp., jestem aktualnie na procesach,wyświetlają mi się i mogę je zamknąć ale to tyle.
Kliknij dwukrotnie lewym przyciskiem myszki na obramowaniu okna menadżera zadań.
brysiu28 pisze:Jaki będzie najlepszy procek i karta graficzna do tego lapka
Najlepszy procesor jaki możesz wsadzić, to Intel Pentium M 1.8GHz, tak więc wymiana jest kompletnie nieopłacalna.
Układu graficznego wymienić się nie da.
-
DZIĘKI !
, no chyba,że tak a tak na przyszłość jakby procesor padł to gdzie go się zmienia w tym lapku i o czym muszę pamiętać ?

- seba86mu
Dlaczego miałby paść ? Jak padnie, to dopiero zapytasz.
Skąd będziesz wiedział, że padł procesor ? To akurat z reguły najmniej awaryjny podzespół w laptopie.
Rozkręcasz laptopa, zdejmujesz chłodzenie, wymieniasz procesor, nakładasz pastę termoprzewodzącą, zakładasz chłodzenie, skręcasz laptopa.
Skąd będziesz wiedział, że padł procesor ? To akurat z reguły najmniej awaryjny podzespół w laptopie.
Rozkręcasz laptopa, zdejmujesz chłodzenie, wymieniasz procesor, nakładasz pastę termoprzewodzącą, zakładasz chłodzenie, skręcasz laptopa.
-
- Reklama