mam w swoim komputerze 2 GB RAM DDR2 ale chce wymienić na 4 GB RAM DDR3.
Ile mogę dostać za te 2 GB RAM DDR2 ? (używane ale wszystko sprawne)
Ile muszę wydać na 4 GB RAM DDR3 w miarę dobre ?
@EDIT
GOODRAM DDR3 4096MB PC1333 DUAL 2 x 2048 CL9 - takie za 350zł to dobre i opłacalne ?
Ile dostane za RAM'y i ile muszę wydać na nowe ?
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
- djarta
- Kontaktowanie:
Podaj całą konfiguracje kompa.
Hmm, 100 - 130 zł?
Przenosze do działu ,,Sprzęt komputerowy".
djarta
Ile mogę dostać za te 2 GB RAM DDR2 ? (używane ale wszystko sprawne)
Hmm, 100 - 130 zł?
Przenosze do działu ,,Sprzęt komputerowy".
djarta
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zapewne chodzi o model płyty głównej, procesor i grafika.
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
Płyta główna, procesor i karta graficzna z Everesta:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
@EDIT
Już wiem że DDR3 nie będą pasowały do mojego komputera.. Chciałbym tylko się dowiedzieć czy jak kupuje z Częstotliwość szyny 800 (mam teraz 667 ale całkowicie je zmieniam) to ta Częstotliwość szyny nie ma żadnego znaczenia ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
@EDIT
Już wiem że DDR3 nie będą pasowały do mojego komputera.. Chciałbym tylko się dowiedzieć czy jak kupuje z Częstotliwość szyny 800 (mam teraz 667 ale całkowicie je zmieniam) to ta Częstotliwość szyny nie ma żadnego znaczenia ?

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W tym momencie nie widzę sensu szalenia z pamięciami. DDR800 nic Tobie nie dadzą. Szukaj pamięci o jak najniższych timmingach
Obsługa pamięci DDRII 667 / 533 / 400 DIMM
W tym momencie nie widzę sensu szalenia z pamięciami. DDR800 nic Tobie nie dadzą. Szukaj pamięci o jak najniższych timmingach
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
Re: Ile dostane za RAM'y i ile muszę wydać na nowe ?
cosik_ktosik pisze:Z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówObsługa pamięci DDRII 667 / 533 / 400 DIMM
timmingach? To 667 jest lepsze od 800 ?
@ EDIT
ja chce wymienić RAM'y na 4 GB ponieważ mam Windowsa 7 i czasami mam lekkie lagi :/ mam dwa wejścia na kości RAM a mam 2x 1 GB RAM więc muszę kupić nowe 2x 2 GB RAM i założyłem ten temat aby się dowiedzieć jakie mi polecicie i mniej więcej ile mnie to wyniesie.

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Co Tobie po 800 czy nie wiem 1066 jak płyta tego nie obsłuży?
Timmingi to CL (Cas Latency).
Jeśli coś ma Tobie przyspieszyć system to większa pamięć, ale nie jej prędkość (800 itd).
Ogólnie też optymalizacja bardziej. Powiem Tobie, że na 2GB u mnie na energooszczędnym netbooku Windows 7 chodzi znakomicie, a co dopiero na zwykłym komputerze.
Timmingi to CL (Cas Latency).
Jeśli coś ma Tobie przyspieszyć system to większa pamięć, ale nie jej prędkość (800 itd).
Ogólnie też optymalizacja bardziej. Powiem Tobie, że na 2GB u mnie na energooszczędnym netbooku Windows 7 chodzi znakomicie, a co dopiero na zwykłym komputerze.
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
Mi też chodzi wspaniale ale hostuje serwer do gry (Counter Strike) bo lubimy z kolegami klasowo pograć i mam lekkie lagi.
Teraz mam zamiar hostować OTS'a pod gre (Tibia) a jak włączam to juz są masakryczne lagi więc postanowiłem wymienić Pamięć i już wszystkiego się dowiedziałem więc dziękuje za pomoc
-- 05 lut 2010, 20:33 --
w sklepie komputerowym dali mi 4 GB RAM 800MHz bo mówili że jak je widać w BIOSie to płyta główna obsługuje. W Biosie widać 4 GB RAM. Jak mozna zauważyć że 800MHz są złe ?
Teraz mam zamiar hostować OTS'a pod gre (Tibia) a jak włączam to juz są masakryczne lagi więc postanowiłem wymienić Pamięć i już wszystkiego się dowiedziałem więc dziękuje za pomoc

-- 05 lut 2010, 20:33 --
w sklepie komputerowym dali mi 4 GB RAM 800MHz bo mówili że jak je widać w BIOSie to płyta główna obsługuje. W Biosie widać 4 GB RAM. Jak mozna zauważyć że 800MHz są złe ?

-
- Reklama