witam jak wkleić napisy do filmu Xvid/dvix bo szukam i znalazłem tylko jeden program avi recomp i jak tam wszystko ustawiłem to nie moglem nacisnąć ok nie wiem może jakieś odtwarzacze multimedialne są do tego żeby wyszukiwały napisy
proszę o pomoc
Jak wkleic napisy do filmu Xvid/dvix
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
jak wkleic napisy do filmu
Chyba najlepiej jest wziąć darmowy programik VirtualDub i nim wszystko zrobić przy pomocy wtyczki Subtitler
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
no ok to już wszystko mam zainstalowane tylko jak otwieram film w virtualdub to co mam nacisnąc żeby się wczytywał bo tam jest pare takich przycisków i nie wiem jaki
menacha
- voluu
- Kontaktowanie:
No to teraz jazda z tym:
Czego nie rozumiesz tutaj?
Kod: Zaznacz cały
# 3. Dodawanie napisów do filmu w programie VirtualDub.
Rozpakuj program VirtualDub. W środku powinien być już gotowy folder [plugins]. Skopiuj do niego plugin Subtitler (Subtitler.vdf). Odpal VirtualDub?a (VirtualDub.exe). Pogrzeb trochę w opcjach: [Options]>[Sync to audio] aby dźwięk nie rozjeżdzżał się z obrazem. [Audio]>[Source audio] oraz [Audio]>[Full processing mode] tak na wszelki wypadek. Otwórz film [File]>[Open video file]. [Video]>[Filters]>[Add]> zaznacz subtitler (to nasz plugin) i [OK]. Wyskoczy okienko, w którym pokazujemy mu plik z napisami w formacie ssa wykonany w punkcie 2. [Video]>[Compression] aby ustawić sposób kompresowania po dodaniu napisów. Ja używam XviD MPEG-4 Codec. Zaznacz go i kliknij [Configure]. Poziomym suwakiem ustawiasz jakość/wielkość pliku wynikowego, ja ustawiam (Target quantizer) na 5 co daje mi znośną jakość i plik wynikowy i tak mniejszy o ok. 1/3. Kliknij potem [OK] i [OK] w obu oknach. Jeśli niczego nie zapomniałem, możemy już renderować film. Aby to zrobić kliknij [File]>[Save as AVI] i pokaż miejsce oraz nazwę gdzie renderować film. Jeśli chcesz załatwić w ten spośób kilka filmów (np. seriale), zaznacz w oknie na dole opcję [Don't run this job now...] i ustaw kolejne filmy. Potem uruchom [File]>[Job control]. Podczas pracy program wyświetla okno z różnymi opcjami. W zakładce [Main] pozycja [Projected file size] to przewidywana wielkość pliku wynikowego. Poeksperymentuj z różnymi ustawieniam oraz obserwując to okno. Na początek wyrenderuj jeden film, aby zobaczyć czy wszystko gra, film ma zadowalającą jakość (szczególnie w ciemnych ujęciach) oraz czy dźwięk się nie rozjeżdża (asynchronizacja), potem dopiero korzystaj z [Job list]. Na moim sprzęcie Odcinek Prison Break 350MB kompresuje się do znośnych 150MB w ok. 2h. Korzystając ze sprawdzonych ustawień można renderować kilka filmów w nocy korzystając właśnie z kolejkowania [Job list]. Mam nadzieję, że powyższy tutorial jest przydatny. Autor: Fokus. Przy kopiowaniu proszę jedynie o pozostawienie linka do tej strony: www.fokuspace.com
Czego nie rozumiesz tutaj?

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
-
- Reklama