Jak zarejestrować drukarkę ?

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post10 lis 2012, 20:31

Kłaniam się. Ja chciałbym zapytać czy podłączając do komputera takie urządzenia zewnętrzne jak drukarka, skaner, kopiarka ale także np. zewnętrzny dysk twardy należy je wcześniej zarejestrować ?
Jeśli tak, a zwłaszcza chodzi mi o drukarkę w jaki sposób i gdzie to należy czynić ? :ugeek:

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post10 lis 2012, 20:35

manitu pisze:czy podłączając do komputera takie urządzenia zewnętrzne jak drukarka, skaner, kopiarka ale także np. zewnętrzny dysk twardy należy je wcześniej zarejestrować ?

Nic nie musisz rejestrować przed podłączeniem do komputera.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post11 lis 2012, 11:51

seba86mu pisze:Nic nie musisz rejestrować przed podłączeniem do komputera.

Nie napisałem nic o resecie, a jedynie o tym, że jak gdzieś, kiedyś słyszałem że jak się podłącza takie urządzenia jak zwłaszcza drukarka, a być może także skaner czy kopiarka, jako że urządzenia te korzystają z udostępnianych zasobów sieciowych należy je wcześniej zarejestrować.

Czy to prawda zatem, bo nie wiem może obecnie coś się w tej materii zmieniło, jeśli tak to jaka jest taka ogólna procedura tej czynności, tzn. przede wszystkim kto obsługuje taką rejestrację - dostawca internetu ? ;)

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post11 lis 2012, 12:33

Rejestracja urządzenia nie jest konieczna, lecz możesz to zrobić.
Czasami rzeczywiście są z tego jakieś bonusy w postaci przedłużonego okresu gwarancyjnego np. o 12 miesięcy.
Z drugiej strony swojego maila, którego podasz przy rejestracji możesz narazić na spam ze strony producenta, który będzie przesyłał różne biuletyny reklamowe.

manitu pisze:to jaka jest taka ogólna procedura tej czynności, tzn. przede wszystkim kto obsługuje taką rejestrację - dostawca internetu ?

Nie ma żadnej procedury.
Prostu rejestrujesz nowo zakupione urządzenie na stronie producenta poprzez założenie swojego konta, tak jak przykładowo rejestrowałeś się na tym forum.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”