Jeśli tak, a zwłaszcza chodzi mi o drukarkę w jaki sposób i gdzie to należy czynić ?
Jak zarejestrować drukarkę ?
- manitu

Kłaniam się. Ja chciałbym zapytać czy podłączając do komputera takie urządzenia zewnętrzne jak drukarka, skaner, kopiarka ale także np. zewnętrzny dysk twardy należy je wcześniej zarejestrować ?
Jeśli tak, a zwłaszcza chodzi mi o drukarkę w jaki sposób i gdzie to należy czynić ?
- seba86mu

manitu pisze:czy podłączając do komputera takie urządzenia zewnętrzne jak drukarka, skaner, kopiarka ale także np. zewnętrzny dysk twardy należy je wcześniej zarejestrować ?
Nic nie musisz rejestrować przed podłączeniem do komputera.
- manitu

seba86mu pisze:Nic nie musisz rejestrować przed podłączeniem do komputera.
Nie napisałem nic o resecie, a jedynie o tym, że jak gdzieś, kiedyś słyszałem że jak się podłącza takie urządzenia jak zwłaszcza drukarka, a być może także skaner czy kopiarka, jako że urządzenia te korzystają z udostępnianych zasobów sieciowych należy je wcześniej zarejestrować.
Czy to prawda zatem, bo nie wiem może obecnie coś się w tej materii zmieniło, jeśli tak to jaka jest taka ogólna procedura tej czynności, tzn. przede wszystkim kto obsługuje taką rejestrację - dostawca internetu ?
- seba86mu

Rejestracja urządzenia nie jest konieczna, lecz możesz to zrobić.
Czasami rzeczywiście są z tego jakieś bonusy w postaci przedłużonego okresu gwarancyjnego np. o 12 miesięcy.
Z drugiej strony swojego maila, którego podasz przy rejestracji możesz narazić na spam ze strony producenta, który będzie przesyłał różne biuletyny reklamowe.
Nie ma żadnej procedury.
Prostu rejestrujesz nowo zakupione urządzenie na stronie producenta poprzez założenie swojego konta, tak jak przykładowo rejestrowałeś się na tym forum.
Czasami rzeczywiście są z tego jakieś bonusy w postaci przedłużonego okresu gwarancyjnego np. o 12 miesięcy.
Z drugiej strony swojego maila, którego podasz przy rejestracji możesz narazić na spam ze strony producenta, który będzie przesyłał różne biuletyny reklamowe.
manitu pisze:to jaka jest taka ogólna procedura tej czynności, tzn. przede wszystkim kto obsługuje taką rejestrację - dostawca internetu ?
Nie ma żadnej procedury.
Prostu rejestrujesz nowo zakupione urządzenie na stronie producenta poprzez założenie swojego konta, tak jak przykładowo rejestrowałeś się na tym forum.
-
- Reklama