Jaka karta graficzna?
-
Jaka karta graficzna?
Witam! przymierzam się do wymiany karty graficznej, interesuje mnie jakie teraz są godne polecenia z nastawieniem na gry? obecnie posiadam GeForce 8800 GTS 640MB i interesują mnie karty tylko ze ''stajni'' GeForce-nie chcę Radka itp.I jeszcze jedno pytanie-czy będę musiał też zmienić zasilacz -teraz mam Chieftec 400V-czy nowe karty potrzebują mocniejszej zasiłki, czy raczej są energo oszczędne? Czekam na Wasze propozycje(cena nie gra roli) chcę taką kartę aby za np.rok nie musiał jej zmieniać. 

- djarta
- Kontaktowanie:
Jaka karta graficzna?
A może najpierw byś powiedział do ilu $$$ ma być karta?
- pascalhp
Re: Jaka karta graficzna?
onimusza666 pisze:(cena nie gra roli)
Jeśli masz kupę forsy to wiadomo, że najlepiej brać z serii 200.
- seba86mu
Jaka karta graficzna?
onimusza666, podaj resztę konfiguracji sprzętowej (procesor, płyta główna, konkretny model zasilacza). Nie chodzi tu o moc zasilacza, lecz o obciążalność linii zasilających +12V.
Poza tym nie będzie dobierana mocarna karta graficzna, która będzie ograniczana przez resztę sprzętu, jeżeli te nie jest najwyższych lotów.
Poza tym nie będzie dobierana mocarna karta graficzna, która będzie ograniczana przez resztę sprzętu, jeżeli te nie jest najwyższych lotów.
-
Jaka karta graficzna?
Komp to składak
rok temu ''trochę''na niego wydałem
Obudowa+zasilacz to Chieftec,procesor Intel Core Duo 6850 3ghz,Płyta główna-Gigabyte Ga-P35 DS4, 2nagrywarki-LG i Pionek,2GB RAM Corsai,Dysk Seagate Baracuda 500GB,Monitor LG 22' W sumie nowa grafika nie jest mi potrzebna-jak na razie wszystkie moje gry mi działają, lecz mój brat-a właściwie jego 16letni syn namawia mnie do wymiany-gdyż chce moją kartę bo ma Radka x1950GT i nie które gry u niego nie działają
Jak napisałem-cena nie gra roli-ale bez zbędnej przesady.Interesują mnie karty raczej z serii2... lecz nie znam się na tych''nowych'' kartach.Jak składałem kompa to sugerowałem się rankingiem w chip .

Obudowa+zasilacz to Chieftec,procesor Intel Core Duo 6850 3ghz,Płyta główna-Gigabyte Ga-P35 DS4, 2nagrywarki-LG i Pionek,2GB RAM Corsai,Dysk Seagate Baracuda 500GB,Monitor LG 22' W sumie nowa grafika nie jest mi potrzebna-jak na razie wszystkie moje gry mi działają, lecz mój brat-a właściwie jego 16letni syn namawia mnie do wymiany-gdyż chce moją kartę bo ma Radka x1950GT i nie które gry u niego nie działają

- seba86mu
Jaka karta graficzna?
Rzeczywiście, sprzęt niczego sobie, a z taką płytą główną zawojujesz świat.
Nie wiem dlaczego stronisz od kart graficznych od ATI, ale mam nadzieję, że nie z powodu usłyszanych tekstów od Twoich kolegów z klasy typu: "Radeony to syf" itp, itd.
Ponadto za kartą graficzną od ATI stoi wspierany przez Twoją płytę główną tryb ATI CrossFireX, który zestawisz wyłącznie z Radeonów.
Jeżeli jednak nadal obstawiasz za NVIDIĄ, a cena nie gra roli, to polecić mogę MSI N275GTX Lighting, o jej przykładowym potencjale przeczytasz tutaj.
Nie wiem dlaczego stronisz od kart graficznych od ATI, ale mam nadzieję, że nie z powodu usłyszanych tekstów od Twoich kolegów z klasy typu: "Radeony to syf" itp, itd.
Ponadto za kartą graficzną od ATI stoi wspierany przez Twoją płytę główną tryb ATI CrossFireX, który zestawisz wyłącznie z Radeonów.
Jeżeli jednak nadal obstawiasz za NVIDIĄ, a cena nie gra roli, to polecić mogę MSI N275GTX Lighting, o jej przykładowym potencjale przeczytasz tutaj.
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników to jest taka płyta-i nie jestem pewny czy obsługuje ona SLI czy CrossFire bo mam wydruk tej płyty ze sklepu gdzie składali mi kompa i tam pisze PCI expres x16-1szt.?? Komp jest zaplombowany(3lata gwarancji)Moja grafika zajmuje 2sloty więc nie widzę przez otwory w obudowie czy jest drugie wejście PCI expres x16.Co do kart ATI to po prostu czytając różne fora ''graczowe'' przeważnie gracze mają z tymi kartami problemy np. z grą GTA4,RE5,....dlatego wolę GeForce.Komputer składałem trochę na ''wyrost'' tyczy to się także procesora-mogłem mieć quada ale wybrałem c2d 6850 bo prowadził w rankingu i bez podkręcania ma 3Ghz zresztą nie znam się i nigdy nie bawiłem się w podkręcanie-potrzebuję sprzętu sprawdzonego gdzie nie trzeba nic udoskonalać, 

- seba86mu
Jaka karta graficzna?
onimusza666, Twoja płyta główna obsługuje wyłącznie tryb ATI CrossFire, jeżeli chodzi o tryb Multi-GPU, czyli złożony z kilku kart graficznych, co świadczy o tym, że taki tryb możesz stworzyć wyłącznie z kart graficznych od ATI, czyli Radeonów.
Twoja płyta główna posiada dwa złącza PCI-Express na karty graficzne.
Proponując kartę MSI N275GTX nie miałem na myśli tego, aby ją podkręcać, tylko przy okazji podałem Ci newsa świadczącego o jej możliwościach. Ta karta bez podkręcania jest potworem.
Twoja płyta główna posiada dwa złącza PCI-Express na karty graficzne.
Proponując kartę MSI N275GTX nie miałem na myśli tego, aby ją podkręcać, tylko przy okazji podałem Ci newsa świadczącego o jej możliwościach. Ta karta bez podkręcania jest potworem.
-
Naprawdę ładna karta
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ciekawo czy jest już u nas dostępna?

-
- Reklama