Witam!!
Potrzebuje porady jaki dysk 500gb i zasilacz wybrać dla takiego sprzętu :
Płyta Głowna : Gigabyte GA-M720-US3
Procesor : AMD Athlon X2 7850BE
RAM : 2GB DDR2 PC800 OCZ CL5 Value
Grafika: GeForce 9600GT Asus
Obecny zasilacz to: 400W Chieftec GPS-400-AA 101A chciałbym coś mocniejszego. Miło gdyby propozycje były z jednego sklepu lub z allegro
Z góry dziękuje.
Jaki dysk i zasilacz?
- PascalTurbo
Jaki dysk i zasilacz?
"Everybody Lies"
- seba86mu
Jaki dysk i zasilacz?
Zasilacz, który posiadasz jest wystarczający i nie ma sensu kupowania nowego, chyba że będziesz rozbudowywał sprzęt lub zmieniał komputer na całkiem nowy.
Co do dysku:
WD Caviar Black 500GB 64MB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Co do dysku:
WD Caviar Black 500GB 64MB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- PascalTurbo
Jaki dysk i zasilacz?
Dysk trochę drogi, co do zasilacza to nie mam pewności jego 100% sprawności, tym bardziej ze mam bluescreeny ale więcej napisałem w tym temacie : http://forum.hotfix.pl/problemy/bluescreen-przy-niektorych-grach-t25631.html
"Everybody Lies"
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jaki dysk i zasilacz?
Hmm
Miałem kiedyś dokładnie ten zasilacz. Najpierw zaczął generować za duże napięcia, potem mi komputer ładnie się zaczął sypać, aż na płycie rozwaliło kondensatory. Też były bluescreeny.
Chieftec GPS-400-AA 101A
Miałem kiedyś dokładnie ten zasilacz. Najpierw zaczął generować za duże napięcia, potem mi komputer ładnie się zaczął sypać, aż na płycie rozwaliło kondensatory. Też były bluescreeny.
- PascalTurbo
Jaki dysk i zasilacz?
No i dlatego szukam tez zasilacza, niestety nie wiem kiedy to zakupie ale już się chce zorientować i jednak szukam tańszych wariantów
"Everybody Lies"
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jaki dysk i zasilacz?
Nie mówię, że to jego wina, bo dysk u Ciebie ładnie się sypnął, ale sam miałem z tym zasilaczem jednak problem. Z resztą od początku mi nie pasował, gdy mu cewki piszczały nie do końca dobrze zalane przez producenta.
Zasilacz po wyczyszczeniu z kurzu trzymał napięcia, ale z dnia na dzień zaczynały szaleć, potem nowe czyszczenie i powtórka z rozrywki. Jak zobaczyłem pierwszy kondensator na płycie jak padł to badziew wywaliłem.
Zasilacz po wyczyszczeniu z kurzu trzymał napięcia, ale z dnia na dzień zaczynały szaleć, potem nowe czyszczenie i powtórka z rozrywki. Jak zobaczyłem pierwszy kondensator na płycie jak padł to badziew wywaliłem.
- PascalTurbo
Jaki dysk i zasilacz?
Jedni chwalą inni narzekają na ten zasilacz. Ale już przy okazji rozejrzałbym się za jakimś zasilaczem jak coś do 100zł by się znalazło
"Everybody Lies"
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jaki dysk i zasilacz?
A możesz pożyczyć multimetr (miernik)? Lepiej po prostu sprawdzić napięcia, zanim się wyda pieniądze. Zawsze może być tak, że ja miałem felerny przypadek tego zasilacza komputerowego.
- PascalTurbo
- seba86mu
- PascalTurbo
Jaki dysk i zasilacz?
Bardziej chodziło mi co i jak mam zmierzyć po otworzeniu obudowy żeby sprawdzić czy zasilacz jest w dobrym stanie
"Everybody Lies"
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jaki dysk i zasilacz?
http://www.hotfix.pl/awaryjne-uruchamia ... a--a79.htm
Punkt drugi, chodzi o tą wtyczkę Molexową, na niej sprawdź napięcia. Włącz obciążenie na komputerze, nie wiem, może jakąś grę i sprawdź.
Punkt drugi, chodzi o tą wtyczkę Molexową, na niej sprawdź napięcia. Włącz obciążenie na komputerze, nie wiem, może jakąś grę i sprawdź.
- PascalTurbo
Jaki dysk i zasilacz?
A to wczoraj miałem okazje sprawdzić ta metoda,ale bez obciążenia i były pomiary bez obciążenia dobre. Lecz jak na złość padł mi net i nie wiedziałem czy oprócz wtyczki Molex coś jeszcze się sprawdza, a kolega się spieszyła a nie mógł mi zostawić miernika wiec więcej nie sprawdziłem, spróbuje jutro go dorwać i zmierzę jeszcze raz szczególnie podczas gry.
"Everybody Lies"
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jaki dysk i zasilacz?
Jeszcze można wtyczkę zasilania kart graficznych PCI-Express.
- PascalTurbo
-
- Reklama