Witam poszukuje jakiegoś niedrogiego dysku sata nie interesuje mnie sata 2 czy 3. Jakiej firmy wybrać dysk w obecnej chwili mam Seagate, a i żeby się ze sobą nie gryzły czy to nie ma różnicy i wykrywać się będą bez problemu? Przeglądałem znany portal i znalazłem coś takiego Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników co o tym sadzicie? Zestaw komputerowy to:
1. Płyta główna: ASROCK FM2A55M-VG3
2. Procesor: AMD Athlon(tm) X4 760K Quad Core PROCESSOR
3. Pamięć: GEIL 8GB PC3-12800 CL11-11-11-28 GN38GB1600C11S 1.5V DDR3
4. Karta graficzna: ZOTAC GT630 SYNERGY Edition 4GB 128BIT DDR3
5. Zasilacz: AKYGA MODEL:AK B1-500 500W
6. Dysk twardy: Seagate ST500DM002 +5V 0.72A +12V 0.52A 7200 RPM 500GB
Pozdrawiam
Jaki dysk twardy wybrać?
-
Jaki dysk twardy wybrać?
Ostatnio zmieniony 20 cze 2015, 19:08 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu
Powód: korekta tytułu
-
Dysk sata
Zasilacz do wymiany, jest on z czarnej listy.
-
Dysk sata
Jestem w trakcie wymiany zasilacza na chieftec GPS-450AA-101 A 450w czy potrzebuje mocniejszy?
- LupeR
Dysk sata
Nie.
Nie lepiej dozbierać na pendriva?
O samym dysku niestety nic nie można powiedzieć bo nie ma tam żadnych parametrów SMART. Wiadomo tylko że jest używany i odnawiany co oczywiście nic nam nie mówi o jego stanie. Osobiście jestem za WD bo sam mam starego 40 GB który do dzisiaj działa i jego stan jest dobry, chociaż lubi sobie głośno poskrobać.
Komentarze sprzedawcy dobre, cena znośna, 12 miesięcy gwarancji Twoja decyzja.
Nie lepiej dozbierać na pendriva?

O samym dysku niestety nic nie można powiedzieć bo nie ma tam żadnych parametrów SMART. Wiadomo tylko że jest używany i odnawiany co oczywiście nic nam nie mówi o jego stanie. Osobiście jestem za WD bo sam mam starego 40 GB który do dzisiaj działa i jego stan jest dobry, chociaż lubi sobie głośno poskrobać.
Komentarze sprzedawcy dobre, cena znośna, 12 miesięcy gwarancji Twoja decyzja.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Jaki dysk twardy wybrać?
Pendrive jest druga opcja. Opisze dokladnie po co mi to znalazlem w piwnicy starego 486mhz i zamarzylo mi sie pograc w stare gry na takim sprzecie problemem jest wejscie ide na dyski ata w drugim komputerze mam takie wejscie ale dwa dyski jednoczesnie nie chca na nim wspolpracowac a chce podlaczyc pod niego dysk z 486 zeby sformatowac go w odpowiednim systemie plikow bo nie moge narazie uruchomic instalacji dosa wczesniej podlanczalem dysk 486 pod drugi komputer i dysk sata i ata wspolgraly celujaco teraz zeby tak podlaczyc dyski musialbym formatowac dysk ata a nie usmiecha mi sie to robic za kazdym razem dlatego poszukuje takiego dysku. Jak dyski sie widzial;y to sformatowalem dysk 486 na odpowiedni system plikow i dzialal ale teraz cos pomieszalem i musze na nowo to zrobic. Chyba ze uruchomic system z pena np win xp wejdzie na 4 gb i jak to zrobic krok po kroku? Plyta ma butowanie z pena
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jaki dysk twardy wybrać?
Stary Seagate to dobra robota, ale tak do wersji 9.
-
- Reklama