Jaki laptop do 2000zł?

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Paweł3779

Użytkownik

Jaki laptop do 2000zł?

Post16 sty 2011, 20:04

Witam,

Chcę zakupić laptopa do 2000zł maksymalnie. Sprzęt będzie służył głównie do pracy (Office, Gimp i inne narzędzia biurowe), oglądania filmów, słuchania muzyki oraz przeglądania internetu (grać raczej nie będę, ponieważ do tego mam PC). Całość będzie pracować pod kontrolą systemu Windows 7 x64 oraz na drugiej partycji Linux (raczej Mint Debian). Zależy mi, aby ten notebook był w miarę cichy oraz wydajny. Upatrzyłem sobie takie modele:
:arrow: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Znalazłem też coś słabszego: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .
Który będzie najlepiej opłacalny? Prosiłbym o radę oraz ewentualne podanie własnych propozycji.

Pozdrawiam i liczę na odpowiedź.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Jaki laptop do 2000zł?

Post17 sty 2011, 01:20

Jak dla mnie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
najwydajniejszy, dobry procesor i grafika.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Paweł3779

Użytkownik

Jaki laptop do 2000zł?

Post17 sty 2011, 09:39

Właśnie też go brałem pod uwagę i wydaję się dobry, ale czytałem, że Asusy są awaryjne i mało trwałe, ponoć słabo wykonane i nie wiem jak jest na prawdę. Znalazłem jeszcze Lenovo: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Ten model niestety nie posiada procka i3 oraz ma słabszą grafę, lecz wyczytałem, że laptopy tej marki są solidne.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Jaki laptop do 2000zł?

Post18 sty 2011, 02:25

Właśnie też go brałem pod uwagę i wydaję się dobry, ale czytałem, że Asusy są awaryjne i mało trwałe, ponoć słabo wykonane i nie wiem jak jest na prawdę.

Dzisiaj ASUSy się dla mnie poprawiły. Kilka lat temu kupiłem ASUS A6R i faktycznie wtedy firma zeszła do nizin jakościowych. Farba schodziła, wycierała się, praktycznie wszędzie. Potem pękły zawiasy, gdyż za ciężko chodziły. Od spodu zeszła farba z metalowych osłon. Poodklejały się wszystkie gumowe odboniki i stopki. Na koniec pękła ramka w koło ekranu. A więc sypał się na potęgę.

Dzisiaj jednak ASUS odbudowuje formę. Chyba zauważyli swój błąd. Także i stylistyka się poprawiła, a bierze ona ile się da z udanej serii Eee PC. Klawiatura niskoskowa prosto z Vaio, nowe mocowania zawiasów. Jest po stokroć lepiej niże kilka lat temu.

-- Wt, 18 sty 2011, 02:25 --

Co do tego Lenovo, zauważ że ma zwykłą, zintegrowaną grafikę intelowską.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Paweł3779

Użytkownik

Jaki laptop do 2000zł?

Post18 sty 2011, 18:22

Dzięki, chyba zdecyduję się na ten model, to raczej najlepsza konfiguracja w tej cenie jaką dotąd znalazłem.

Pozdrawiam.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”