Jaki wybrać PC [Total War Rome II]
-
Witam,jaka byłaby cena laptopa/pc (bez monitora),aby odpalić płynnie na średnich ustawieniach Rome 2?
Prosiłbym o różne konfiguracje.
Prosiłbym o różne konfiguracje.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2015, 22:34 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu, przeniosłem z Poszukiwanie --> Sprzęt komputerowy
Powód: korekta tytułu, przeniosłem z Poszukiwanie --> Sprzęt komputerowy
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Jaki wybrac PC
Tylko bardziej chyba bym patrzył na komputer. A cenowo ile ma wynieść tak plus/minus ??.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Jaki wybrac PC
Hehe, jak najmniej
na razie chciałbym sie rozeznać ile trzeba by wyłożyć na taki sprzęt. Potrzebny mi będzie wyłącznie właśnie do gier tego typu, strategicznych. Nie zamierzam na nim odpalać np Gta czy Wiedzmina. Do tego mam konsole. Podłączenie do telewizora, dlatego bez monitora. Ale jak napisałem wcześniej, proszę również o propozycje laptopów.

- LupeR
Używany czy nowy?
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- LupeR
Nowy PC pod twoje wymagania to koszt ok. 1200-1400 zł
Używany o podobnej wydajności można już kupić od 500 zł.
Nowy lepek o podobnej wydajności co PC to jeszcze większy koszt.
Używany o podobnej wydajności można już kupić od 500 zł.
Nowy lepek o podobnej wydajności co PC to jeszcze większy koszt.
-
Mhhm,spodziewalem sie znacznie wyzszej ceny,ok 2-3tys za nowy.ten przedzial cenowy gwarantuje plynna rozgrywke w ww grze?z drugiej strony elektronika szybko tanieje.czyli uzywany kompletny pc daloby sie zlozyc za 500zl?bardzo kuszaca cena,ale na dluzsza mete czy nie bardziej oplacalne byloby kupic nowy sprzet?ja nie zamierzam co rok zmieniac konfiguracji aby pograc w najnowsze gierki,na 2-3 lata musialby starczyc.
-- 06 maja 2015, 08:14 --
I czy jest sens podlaczac pc do 48" tv,dobrze to bedzie wygladac?
-- 06 maja 2015, 08:14 --
- LupeR
Sugerując się tym:
zaproponowałem cenowo najtańsze rozwiązanie w którym przy nówce była by to karta graficzna R7 250X a używce HD 4850
Oto przykład => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
No to się zdecyduj czego oczekujesz, najnowsze gierki mają znacznie większe wymagania niż gry które powstały parę lat temu jak Rome II itp.
W sensie? jeśli komputer nie pozwoli na wyższe ustawienia graficzne to i na monitorze 17" będzie to kiepsko wyglądało.
skoro w końcu się określiłeś jakie są twoje możliwości finansowe i chcesz grać także w najnowsze gry o czym wcześniej nie wspominałeś to ten przedział jest jak najbardziej prawidłowy. Rozumiesz chyba że nikt tu nie czyta nikomu w myślach
pinokio pisze:aby odpalić płynnie na średnich ustawieniach Rome 2
pinokio pisze:jak najmniej
pinokio pisze:Nie zamierzam na nim odpalać np Gta czy Wiedzmina. Do tego mam konsole.
zaproponowałem cenowo najtańsze rozwiązanie w którym przy nówce była by to karta graficzna R7 250X a używce HD 4850
pinokio pisze:czyli uzywany kompletny pc daloby sie zlozyc za 500zl?
Oto przykład => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
pinokio pisze:ale na dluzsza mete czy nie bardziej oplacalne byloby kupic nowy sprzet?ja nie zamierzam co rok zmieniac konfiguracji aby pograc w najnowsze gierki
No to się zdecyduj czego oczekujesz, najnowsze gierki mają znacznie większe wymagania niż gry które powstały parę lat temu jak Rome II itp.
pinokio pisze:I czy jest sens podlaczac pc do 48" tv,dobrze to bedzie wygladac?
W sensie? jeśli komputer nie pozwoli na wyższe ustawienia graficzne to i na monitorze 17" będzie to kiepsko wyglądało.
pinokio pisze:spodziewalem sie znacznie wyzszej ceny,ok 2-3tys za nowy
skoro w końcu się określiłeś jakie są twoje możliwości finansowe i chcesz grać także w najnowsze gry o czym wcześniej nie wspominałeś to ten przedział jest jak najbardziej prawidłowy. Rozumiesz chyba że nikt tu nie czyta nikomu w myślach

-
ok,faktycznie trochę namieszałem.
czyli tak,zdecyduję się na pc,i tu juz nawet nie chodzi mi o tą konkretną grę,tylko ogólnie żeby miał w miarę dobrą konfigurację.myślę że jednak używany,ale jak to będzie z żywotnością takiego komputera?
nie dodałem jeszcze że obecnie przebywam w UK,i tutaj chciałbym go kupić.
na razie bez monitora,choć myślę że i tak go kupię.
tak jak napisałem wcześniej,nie muszę na nim odpalać najnowszych gier na ultra ustawieniach,lecz żeby był w miarę dobry,i żeby również w przyszłości dało się bez problemu wymienić poszczególne podzespoły w miarę potrzeby.
więc jeśli by to nie stanowiło problemu,prosiłbym o zerknięcie w niżej podany link,i ewentualnie z tej stronki o wybranie jakichś ciekawych ofert,w stosunku do jakość/cena.
nie znam się na tym kompletnie,jedyne co tam zaznaczyłem to co najmniej 8gb ram.
oczywiście nie musi to być pc za maksymalną cenę jaką zaznaczyłem,jeśli będzie trochę tańszy,to też dobrze
są tu też różne gotowce ze sklepów,na pierwszy rzut oka wydaja się dobre,no ale nie wiem dokładnie
czyli tak,zdecyduję się na pc,i tu juz nawet nie chodzi mi o tą konkretną grę,tylko ogólnie żeby miał w miarę dobrą konfigurację.myślę że jednak używany,ale jak to będzie z żywotnością takiego komputera?
na razie bez monitora,choć myślę że i tak go kupię.
tak jak napisałem wcześniej,nie muszę na nim odpalać najnowszych gier na ultra ustawieniach,lecz żeby był w miarę dobry,i żeby również w przyszłości dało się bez problemu wymienić poszczególne podzespoły w miarę potrzeby.
więc jeśli by to nie stanowiło problemu,prosiłbym o zerknięcie w niżej podany link,i ewentualnie z tej stronki o wybranie jakichś ciekawych ofert,w stosunku do jakość/cena.
nie znam się na tym kompletnie,jedyne co tam zaznaczyłem to co najmniej 8gb ram.
oczywiście nie musi to być pc za maksymalną cenę jaką zaznaczyłem,jeśli będzie trochę tańszy,to też dobrze

są tu też różne gotowce ze sklepów,na pierwszy rzut oka wydaja się dobre,no ale nie wiem dokładnie
- XMan
A co obecnie posiadasz ?
Laptop, komputer stacjonarny, jaki ?
Nie da rady zmodernizować ?
Laptop, komputer stacjonarny, jaki ?
Nie da rady zmodernizować ?
-
Modernizacja nie wchodzi w grę.
Posiadam 6-letniego laptopa ktory juz sie nawet nie uruchamia.po dlugich meczarniach,padl.a czemu pytasz jesli mozna wiedziec,nie oplaca sie tu kupowac pc?
Posiadam 6-letniego laptopa ktory juz sie nawet nie uruchamia.po dlugich meczarniach,padl.a czemu pytasz jesli mozna wiedziec,nie oplaca sie tu kupowac pc?
- XMan
Pytałem ponieważ nieraz opłaci się zmodernizować zamiast kupować nowy.
Jeżeli chodzi o gry to lepsze są komputery stacjonarne z możliwością zmiany części/rozbudowy.
Zależy od komputera/telewizora, karty graficznej, rozdzielczości, odświeżania monitora
oraz stron które będziesz oglądać.
Jeżeli chodzi o gry to lepsze są komputery stacjonarne z możliwością zmiany części/rozbudowy.
Zależy od komputera/telewizora, karty graficznej, rozdzielczości, odświeżania monitora
oraz stron które będziesz oglądać.
-
zdecydowałem się jednak na komputer stacjonarny.laptopy miałem przez ok 9 lat,ale wolę wrócić do stacjonarnego.
a monitor myślę że prędzej niż póżniej i tak kupię.to chyba wygodniejsze rozwiązanie.
a co myślicie o kupnie używanego sprzętu elektronicznego?czy lepiej kupić nowy o słabszej konfiguracji,czy używany mocniejszy?mam tu głównie na myśli właśnie żywotność.
a monitor myślę że prędzej niż póżniej i tak kupię.to chyba wygodniejsze rozwiązanie.
a co myślicie o kupnie używanego sprzętu elektronicznego?czy lepiej kupić nowy o słabszej konfiguracji,czy używany mocniejszy?mam tu głównie na myśli właśnie żywotność.
- XMan
Nie polecam używanego jedynie nowy.
Jak mieszkasz w UK i tam chcesz kupić to sprawdź czy gwarancja również dotyczy Polski.
Mhhm,spodziewalem sie znacznie wyzszej ceny,ok 2-3tys za nowy
3 tysiące powinno wystarczyć.
Który dokładnie to nie wiem ponieważ jest ich dużo, łatwiej bym doradził z PL.
(nie znam angielskiego)
Może ktoś inny doradzi

-
XMan pisze:Mhhm,spodziewalem sie znacznie wyzszej ceny,ok 2-3tys za nowy
3 tysiące powinno wystarczyć.
tzn spodziewałem się że tyle to może kosztować ,ale nie chciałem aż tyle wydawać. na samą puszkę, bez monitora chciałbym wydać nie więcej niż 300-350 £.
-
- Reklama