Kabel do mikrofonu
- Hajkenek
Kabel do mikrofonu
Witam, kupiłem mikrofon[...]ma on wyjście XLR, przy kupnie nie zauważyłem, że jest beż kabla. Potrzebuje kabel XLR na USB, koniecznie USB. To jeszcze nie problem, bo mikrofon ma zasilanie 48V. I potrzebuje kabel, który wysyła prąd. Bardzo proszę o odpowiedź.
- greh
- Kontaktowanie:
Kabel do mikrofonu
A czy oddanie sprzętu i zamiana na taki z kablem nie wchodzi w grę?
Link: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Cena: 81,15 PLN
Link: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Cena: 81,15 PLN
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- voluu
- Kontaktowanie:
Kabel do mikrofonu
Oj mieszasz, mieszasz..
Kupiłeś mikrofon pojemnościowy, że potrzebuje Phantoma(+48V)?
Jeśli tak to czeka Cię zakup miksera, bo w/w kabel nie da 48V na linii.
Kupiłeś mikrofon pojemnościowy, że potrzebuje Phantoma(+48V)?
Jeśli tak to czeka Cię zakup miksera, bo w/w kabel nie da 48V na linii.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
- Hajkenek
Kabel do mikrofonu
To ja wiem, ale są, takie mikrofony, z kablem
48V

- voluu
- Kontaktowanie:
Kabel do mikrofonu
Podaj model mikrofonu, będzie prościej.
Nie bawiłem się w takie cuda. Zawsze podłączaliśmy mikser przez interface z USB do programu i nagrywaliśmy ścieżkę z koncertów czy czegokolwiek. Pomijam już fakt, że to było kilkanaście ścieżek naraz.
Ale o kablu USB bezpośrednio z pojemnika...
Nie widzę rozwiązania technicznego, bo albo dźwięk będzie spłaszczony do maksimum bez wzmocnienia membrany, albo po prostu ten kabel ma w sobie zasilacz podłączany do sieci 230V.
Nie bawiłem się w takie cuda. Zawsze podłączaliśmy mikser przez interface z USB do programu i nagrywaliśmy ścieżkę z koncertów czy czegokolwiek. Pomijam już fakt, że to było kilkanaście ścieżek naraz.
Ale o kablu USB bezpośrednio z pojemnika...

Nie widzę rozwiązania technicznego, bo albo dźwięk będzie spłaszczony do maksimum bez wzmocnienia membrany, albo po prostu ten kabel ma w sobie zasilacz podłączany do sieci 230V.

Sounds Better
- Hajkenek
Kabel do mikrofonu
Mikrofon to Behringer C-1. W tym samym sklepie jest prawie ten sam mikrofon Behringer C-1U, który ma w zestawie USB xd
- voluu
- Kontaktowanie:
Kabel do mikrofonu
Okej, ale na C-1U będzie dużo gorsza jakość niż na C-1 mimo tego, że to bliźniacze konstrukcje.
Dlaczego?
Chociażby o wbudowany moduł z własnym zasilaniem. Do tego przejście z sygnału analogowego na cyfrowy w formie zminiaturyzowanej - co równa się szumy, szmery i inne cuda. C-1U nie ma co się równać do C-1 i np. Phonic AM120 czy Behringer Xenyx 502.
Ale decyzja należy do Ciebie co wybierzesz.
Dlaczego?
Chociażby o wbudowany moduł z własnym zasilaniem. Do tego przejście z sygnału analogowego na cyfrowy w formie zminiaturyzowanej - co równa się szumy, szmery i inne cuda. C-1U nie ma co się równać do C-1 i np. Phonic AM120 czy Behringer Xenyx 502.
Ale decyzja należy do Ciebie co wybierzesz.

Sounds Better
- Hajkenek
Kabel do mikrofonu
Ale naprzykład taki Samson G-Track, "Wszyscy" takie mają i też ma zasilanie nie przez kabel tylko własne i tego nie rozumiem... A jakość to cudoo
- voluu
- Kontaktowanie:
Kabel do mikrofonu
Samson g-track to mikrofon studyjny USB
Które cenione studio pozwoli sobie na mikrofon z interfejsem USB, nad którym de facto nie masz żadnej kontroli?
Mikrofon z wtykiem XLR wpinasz w mikser, filtry czy cokolwiek innego i masz pełną kontrolę analogową nad praktycznie każdym pasmem, dźwięk jest czysto analogowy, i dopiero urządzenia za kilka(naście) tysięcy zamieniają go na dźwięk cyfrowy - w tych mikrofonach które podajesz jest to swoistego rodzaju all-in-one. Wiadomo, im droższy tym lepsze przetworniki, ale do sprzętu 'standardowego' (wtyk XLR) nie mają co się porównywać w jakikolwiek sposób.

Sounds Better
- Hajkenek
Kabel do mikrofonu
A czy żeby podłączyć mikrofon z zasilaniem pfantom potrzeba miksera. Nie ma innego sposobu?? "-(
- voluu
- Kontaktowanie:
Kabel do mikrofonu
Być może jakiś pre-amp ma taką możliwość, albo po prostu ten mikrofon jakimś cudem działa po podłaczeniu do USB. Nie mam zielonego pojęcia, bo nigdy nie bawiłem się dokładnie takim sprzętem, słyszałem tylko próbkę nagrania na mikrofonie USB i mikrofonie tradycyjnym.
Ale pamiętaj, że każdy zakup przez internet możesz zwrócić w ciągu 10 dni od daty zakupu bez podanie przyczyny.
Ale pamiętaj, że każdy zakup przez internet możesz zwrócić w ciągu 10 dni od daty zakupu bez podanie przyczyny.

Sounds Better
- Hajkenek
Kabel do mikrofonu
Wiem. Mam teraz takie główne pytanie. Sprzedawca zgodził się na odesłanie go, jutro go odsyłam. Tylko teraz jaki mikrofon byś mi polecał. Na razie "dla początkujących" do max. 250 zł. Musi być w tym sklepie. Sprzedawca pewnie by się nie zgodził, żeby mi oddać kasę, bo by na tym tylko stracił
link do sklepu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie musi być pojemnościowy, chodzi o to żeby był pod USB, bo muszę nagrywać na dwóch ścieżkach, blablabla...
Z góry dziękuje

Nie musi być pojemnościowy, chodzi o to żeby był pod USB, bo muszę nagrywać na dwóch ścieżkach, blablabla...
Z góry dziękuje

- voluu
- Kontaktowanie:
Kabel do mikrofonu
Jeśli chodzi o mikrofon na USB to nie podam żadnego, bo po prostu nie znam się tak bardzo na mikrofonach USB i nie chce znać. Skoro nie musi być pojemnik to dynamiczny Shure C606 wystarczy, z tym, że jest on domyślnie na wtyk Jack 6.3mm.

Sounds Better
-
- Reklama