karta graficzna, czy warto.
-
Witam serdecznie, poszukiwałem w tym wątku dobrej karty do mojego komputera : oprogramowanie/karta-graficzna-pasujaca-do-plyty-glownej-t17891.html , i mam zamiar kupić kartę 8600GT 256Mb DDR3 Gigabyte GeForce, nadeszła już na to pora, ale mam pytanie, czy tak naprawdę to warto kupić tą kartę? nie będą to pieniądze wyłożone na darmo?
- seba86mu
Tak jak miałeś napisane w tamtym temacie przyrost wydajności będzie ogromny w porównaniu z obecną zintegrowaną grafiką VIA, więc pieniądze nie będą wyrzucone w błoto.
GeForce 8600GT / 8600GTS z pamięcią DDR3 będzie dobrym wyborem.
Wersja GTS jest około 40% wydajniejsza od GT.
GeForce 8600GT / 8600GTS z pamięcią DDR3 będzie dobrym wyborem.
Wersja GTS jest około 40% wydajniejsza od GT.
-
Komputer ogólnie nie jest tak bardzo szybki, nowa karta go troche przyspieszY?
- seba86mu
Avii pisze:nowa karta go troche przyspieszY?
W porównaniu z dotychczasowym zintegrowanym układem graficznym zobaczysz ogromną różnicę.
Starsze gry, o których wspomniałeś w poprzednim temacie (Pes 06, GTA VC), z którymi dotychczas miałeś problem dostaną nowe życie.
Bez problemu odpalisz takie gry jak: GTA: San Andreas, FIFA 10, S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla, Risen itp.
-
Jeszcze jedno, z tego co się orientuje, na tej karcie jest inne wejscie niż DSUB, jaki jest typ wejscia na tej karcie??
- seba86mu
Avii pisze:z tego co się orientuje, na tej karcie jest inne wejscie niż DSUB
To zależy od modelu karty.
Niektóre posiadają analogowe wyjście D-Sub (VGA) oraz cyfrowe DVI, a niektóre rzeczywiście dwa wyjścia cyfrowe DVI.
Jednak to nie jest żaden problem, jeżeli Twój monitor posiada jedynie analogowy interfejs D-Sub.
W takim wypadku musisz zastosować przejściówkę => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ewentualnie kabel => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Jeszcze jedno, Czy ta karta napewno, ale to napewno bedzie działać, razem z np przejściówką?
Jutro pewnie będę zamawiał, a przyznaje, że trochę się waham, po prostu boje się że nie będzie działać...
Jutro pewnie będę zamawiał, a przyznaje, że trochę się waham, po prostu boje się że nie będzie działać...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Będzie chodziło, jedyny mankament kart 8600 GT to wyjście s-video, lepiej go nie podłączać na chodzącym komputerze i go odłączać bo szło kartę uszkodzić.
-
- Reklama