Witam
Podłączyłem karte graficzna zeby sprawdzic czy wszystko jest OK(radeon hd5770). dla sprawdzenia włączyłem grę. po minucie karta graficzna zaczeła wibrować i dość głośno pracować. Obecny zasilacz mam Logic Concept 400W, wiem ze to jest slaby i zły zasilacz. Jednak zamowilem juz Aerocool 450W. Co jest powodem wibrowania karty?
Dodam ze sterowniki są zainstalowane, ale nie najnowsze
Karta graficzna wibruje
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Karta graficzna wibruje
A dobrze ją przykręciłeś? Wentylator nie jest czymś zasłonięty?
- Schaf
Karta graficzna wibruje
wszystko jest OK przykręcone. pod kartą graf są 3 wole sloty.
troche zmienilo sie.
Obecnie karta mniej wibruje, slychac tylko prace(ale to normalne) przy włączaniu gry karta zaczyna szybciej pracowac. wentylaor zaczyna szybciej chodzic, i slychac dzwiek jakby o cos ocierał. dzwiek jakby o cos sie zaczepiało lub jest cos zle przyczepione. mysle nad zmiana wentylatora. czy mozna cos jeszcze zrobic procz wymiany?
troche zmienilo sie.
Obecnie karta mniej wibruje, slychac tylko prace(ale to normalne) przy włączaniu gry karta zaczyna szybciej pracowac. wentylaor zaczyna szybciej chodzic, i slychac dzwiek jakby o cos ocierał. dzwiek jakby o cos sie zaczepiało lub jest cos zle przyczepione. mysle nad zmiana wentylatora. czy mozna cos jeszcze zrobic procz wymiany?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Karta graficzna wibruje
Wyciągnij kartę i zobacz czy kabelek jakiś nie trze albo nie ma czegoś w łopatkach. Może jakiś uchwyt się zluzował lub pękł.
-
- Reklama