Kernel Mode Driver 332.21

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
pozytyw74

Użytkownik

Post12 sty 2014, 10:04

Serdeczne pozdrowienia to na początek.

Mój problem polega na tym, że w czasie pracy wyłącza mi się na chwilę ekran, po czym dostaje komunikat: Sterownik ekranu NVIDIA Microsoft Kernel Mode 332.21 został wyłączony, ale zaczął działać. Coś takiego. Dzieje się to powiedzmy w wyższej temperaturze (komputer nie jest nagrzany, pod spodem ma podstawkę chłodzącą, wentylacja była czyszczony ostatnio jakieś 3 tyg temu w serwisie. Grafika na testach rozgrzewała się do 80 stopni C) .w grach 3D najczęściej po chwili gra się zawiesza ekran, czasem komputer. Potem nie mogę uruchomić rozdzielczości takiej jaką mam normalnie ustawioną, wypada jakaś 800x600 gry 3D nie wchodzą i trzeba wyłączyć i włączyć komputer. Czasem trzeba to zrobić kilka razy. Wygląda to tak jakby nie włączała się karta graficzna, sterownik, czy nie wiem co. Przeinstalowałem sterowniki na najnowsze, systemu nie przeinstalowałem bo nie mam na płycie, ktoś powiedział mi że to może pomoc.

Ale w jednym przypadku komputer działa bez zastrzeżeń nawet gry 3D chodzą jak marzenie. Kiedy komputer jest na dworze lub niedaleko otwartego balkonu. Wtedy nie ma żadnych błędów. Czyli w niskich temperaturach jest wszystko ok. W pokojowej temperaturze niestety mogę korzystać z komputera z prostych aplikacji nie wymagających użycia grafiki. W grach 3D ekran po kilku minutach wysiada, a potem zaraz po włączeniu.

Karta graficzna to GEFORCE GT 420M
Acer Aspire 5742G
system Win7

Proszę o podpowiedzi z góry dziękuję
Pozdrawiam
pozytyw74

Awatar użytkownika
hevet

Ekspert

Post12 sty 2014, 10:17

Na sterownikach ze strony Acera to samo się dzieje?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”