kingston DTR 500 - zniknieta partycja

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
dzwiedz

Użytkownik

kingston DTR 500 - zniknieta partycja

Post29 kwie 2013, 09:27

Witam,
od kilku dni walczę z utraconą partycją na pendrivie Kingston DT R500 16GB. Po włożeniu pena do portu wyświetla się komunikat o konieczności sformatowania pena. Zacząłem kombinować z odzyskaniem danych, ale korzystając z różnych narzędzi efekty nie są zadowalające - brakujące pliki i struktura katalogów.

Dlatego zacząłem kombinować z odbudować partycji programem testdisk. Niestety bez efektów. Po wybraniu systemu plików Intel szukanie partycji w Analyse trwa w miarę krótko, ale nie daje efektów. Próba odbudowy tablicy FAT (dawno temu formatowałem pena jako fat32) nie jest możliwa, bo po wejściu w Advanced wyświetla się komunikat że nie widzi żadnej partycji.

Próbowałem również tych samych kroków dla typu None - szukanie w Analyse trwa bardzo długo i jest również bezowocne. Próba odbudowy partycji w Advanced jest możliwa (widoczna jest partycja "P Unknown") ale po skanowaniu pojawia się komunikat, że tablicy fat oraz jej kopii nie ma.

Co mogę jeszcze zrobić? Jest jakiś inny sposób w testdisku, albo jakiś inny program do odbudowy tej partycji?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”