Witam z ostatniej porady jestem zadowolony SLI spisuje się jak ta lala teraz składam kolejny zestaw co sądzicie o takim zestawie do OC płyta za 400zł nada się do tego?
845zł Procesor:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
315zł Chłodzenie:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
65zł Napęd DVD RW Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
405zł Zasilacz: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
1485zł Grafika: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
246zł HDD: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
394zł Płyta: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
359zł Obudowa: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
235zł RAM: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
950zł Monitor BENQ 27' Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Cena końcowa: 4940zł
Kompatybilność zestawu :: PC ::
- avirtus
- seba86mu
Płytę zmieniłbym na MSI Z77A-GD55:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ze względu na bardziej rozbudowaną sekcję zasilania CPU.
Reszta w porządku.
ze względu na bardziej rozbudowaną sekcję zasilania CPU.
Reszta w porządku.
- avirtus
Zbocze trochę z tematu jeśli chodzi o sklepy komputerowe morele.net vs esc.pl
Jak dotąd wszystkie zakupy robiony były na morele.net lecz z gwarancją czasami są problemy i po informacji którą otrzymałem przez infolinie po prostu została zniechęcony do tej firmy co powiecie o serwisie esc.pl jak jest tam z dostawą i gwarancją?
Jak dotąd wszystkie zakupy robiony były na morele.net lecz z gwarancją czasami są problemy i po informacji którą otrzymałem przez infolinie po prostu została zniechęcony do tej firmy co powiecie o serwisie esc.pl jak jest tam z dostawą i gwarancją?
- seba86mu
Ale jaki problem z gwarancją ?
Na określony produkt masz określoną gwarancję. W razie problemów odsyłasz do sprzedawcy, lub do serwisu wskazanego przez sprzedawcę, ewentualnie kontaktujesz się bezpośrednio z oddziałem (obsługą gwarancyjną) danego producenta / dystrybutora sprzętu w Polsce (RMA).
Osobiście kupowałem sprzęt komputerowy w różnych sklepach: morele.net, kdo.pl, techplanet.pl, komputronik.pl (głównie tam gdzie na daną chwilę interesujący produkt był najtańszy) i jak na razie na szczęście nie miałem konieczności reklamowania produktu (jeżeli chodzi o sprzęt komputerowy).
Czasami był problem ze sprzętem RTV czy urządzeniami peryferyjnymi, to zawsze odsyłałem bezpośrednio do oficjalnego serwisu danego producenta w Polsce. Nigdy nie do sprzedawcy, bo ten również wysyła do oficjalnego serwisu danego producenta w Polsce, przez co czas realizacji gwarancji wydłuża się znacznie.
Morele.net z początku sprawnie realizowało zamówienia. Dwa, trzy dni i sprzęt był doręczany. Później czas oczekiwania na produkt był naprawdę wnerwiający, do tego odkładanie dnia realizacji wysyłki. Ceny mają jednak wciąż kuszące i chyba najniższe w Polsce.
Dodzwonić się do nich, to również graniczy z cudem. Nastawić się trzeba z góry na co najmniej 10 minut oczekiwania na połączenie.
Bardzo sprawnie działającym sklepem jest krakowskie kdo.pl - dobry kontakt (również przez GG), dobre ceny, błyskawiczna wysyłka, jednak z czasem w asortymencie brakuje tego, co by się chciało.
Nie było nawet problemu z doręczeniem przesyłki w sobotę i do tego gratis (w moim przypadku), bez żadnych dopłat, co było miłym zaskoczeniem.
Z techplanet.pl miałem tylko raz przyjemność i nie miałem zastrzeżeń.
Komputronik.pl - sprawnie, ale ceny odstraszające.
Na określony produkt masz określoną gwarancję. W razie problemów odsyłasz do sprzedawcy, lub do serwisu wskazanego przez sprzedawcę, ewentualnie kontaktujesz się bezpośrednio z oddziałem (obsługą gwarancyjną) danego producenta / dystrybutora sprzętu w Polsce (RMA).
Osobiście kupowałem sprzęt komputerowy w różnych sklepach: morele.net, kdo.pl, techplanet.pl, komputronik.pl (głównie tam gdzie na daną chwilę interesujący produkt był najtańszy) i jak na razie na szczęście nie miałem konieczności reklamowania produktu (jeżeli chodzi o sprzęt komputerowy).
Czasami był problem ze sprzętem RTV czy urządzeniami peryferyjnymi, to zawsze odsyłałem bezpośrednio do oficjalnego serwisu danego producenta w Polsce. Nigdy nie do sprzedawcy, bo ten również wysyła do oficjalnego serwisu danego producenta w Polsce, przez co czas realizacji gwarancji wydłuża się znacznie.
Morele.net z początku sprawnie realizowało zamówienia. Dwa, trzy dni i sprzęt był doręczany. Później czas oczekiwania na produkt był naprawdę wnerwiający, do tego odkładanie dnia realizacji wysyłki. Ceny mają jednak wciąż kuszące i chyba najniższe w Polsce.
Dodzwonić się do nich, to również graniczy z cudem. Nastawić się trzeba z góry na co najmniej 10 minut oczekiwania na połączenie.
Bardzo sprawnie działającym sklepem jest krakowskie kdo.pl - dobry kontakt (również przez GG), dobre ceny, błyskawiczna wysyłka, jednak z czasem w asortymencie brakuje tego, co by się chciało.
Nie było nawet problemu z doręczeniem przesyłki w sobotę i do tego gratis (w moim przypadku), bez żadnych dopłat, co było miłym zaskoczeniem.
Z techplanet.pl miałem tylko raz przyjemność i nie miałem zastrzeżeń.
Komputronik.pl - sprawnie, ale ceny odstraszające.
- avirtus
Kurcze do tego zestawu jak nic SSD mi brakuje te ceny chłodzenia i obudowy po oczach bija nieco jak by dać jakąś obudowe silentium PC z 150zł tańszą i chłodzenie dać Thermalright Macho kolejne 120zł zaoszczędzone czy nie ma co okrajać tego zestawu a SSD kupić za jakiś czas?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeszcze chciał by się zapytać czy ten zestaw był by dobry pod SLI z 2xDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeszcze chciał by się zapytać czy ten zestaw był by dobry pod SLI z 2xDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- seba86mu
avirtus pisze:te ceny chłodzenia i obudowy po oczach bija nieco jak by dać jakąś obudowe silentium PC z 150zł tańszą i chłodzenie dać Thermalright Macho kolejne 120zł zaoszczędzone
Też myślałem o tym, ale sądziłem, że to jakieś upatrzone przez Ciebie komponenty.
SilentiumPC Gladius M40 Pure Black => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ewentualnie jeszcze tańsza SilentiumPC Brutus 430 Pure Black ale obecnie na morele.net jest niedostępna.
Thermalright HR-02 - Macho => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Do tego pastę termoprzewodzącą:
Arctic MX-4 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Aha, jeszcze co do dysku, bo nie zauważyłem wcześniej to za 268 zł. masz WD Caviar Black 500GB 64MB wydajniejszy od Caviar Blue:
Zresztą na zasilaczu również możesz zaoszczędzić.
Modularne okablowanie i certyfikat 80 Plus GOLD są konieczne ?
Dla przykładu Aerocool Strike-X 600 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
avirtus pisze:Jeszcze chciał by się zapytać czy ten zestaw był by dobry pod SLI
Ja nie jestem zwolennikiem Multi GPU.
HD 7970 będzie lepszym wyborem.
Z dyskiem SSD Intel 520 60GB:
Zestaw => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- avirtus
Dzięki za wyczerpująco odpowiedź ale jeśli chodzi o HDD to nadal wolałbym 1TB pewnie od WD. Natomiast jeśli chodzi o SSD posiadam aktualnie plextora 128GB mniej więcej w tej samej cenie co intel 64GB teoretycznie intel wydajniejszy. Ale jeszcze nie miałem okazji używać intela chyba tym razem zainwestuje. Widzisz i od godziny 9 rano stwierdziłem iż wymienię 3 części obudowę, zasilanie, chłodzenie i na SSD starczy z niewielką dopłatą myszkę i klawiaturę za 150zł się skombinuję.
Kolejny raz odbiegam od tematu Allegro
jakiś czas temu około roku kupiłem R.A.T 7 Contagion na aukcji Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników po 6/7 mc prawy przycisk mychy padł sprzedawca coś twierdzi iż bez paragonu nie mam co liczyć na gwarancje z tego co pamiętam jest 2 letnia. A jeśli chodzi o samą aukcje, otrzymałem info iż po jakimś czasie allegro je usuwa i teoretycznie nie mam dowodu iż u nich tą myszkę zakupiłem jedyny ślad to komentarz
"Jak uzyskać dane archiwalnej oferty? Zgodnie z artykułem 10.2 Regulaminu Allegro powinieneś we własnym zakresie archiwizować dane dotyczące ofert.Jeżeli byłeś stroną transakcji, możemy Ci przesłać podstawowe dane archiwalnej oferty: numer,cenę,datę zakończenia,login kontrahenta" Na tej podstawię mogę reklamować myszkę jak sądzisz? Pisze to w tym temacie bo zaglądam do szafki a tam myszka za 350zł w 'pełni sprawna' bez działającego prawego przycisku a nie mogę powiedzieć byłem z niej mega zadowolony.
Kolejny raz odbiegam od tematu Allegro

"Jak uzyskać dane archiwalnej oferty? Zgodnie z artykułem 10.2 Regulaminu Allegro powinieneś we własnym zakresie archiwizować dane dotyczące ofert.Jeżeli byłeś stroną transakcji, możemy Ci przesłać podstawowe dane archiwalnej oferty: numer,cenę,datę zakończenia,login kontrahenta" Na tej podstawię mogę reklamować myszkę jak sądzisz? Pisze to w tym temacie bo zaglądam do szafki a tam myszka za 350zł w 'pełni sprawna' bez działającego prawego przycisku a nie mogę powiedzieć byłem z niej mega zadowolony.
- seba86mu
avirtus pisze:sprzedawca coś twierdzi iż bez paragonu nie mam co liczyć na gwarancje z tego co pamiętam jest 2 letnia.
Sprzedawca ma rację.
Podstawą realizacji gwarancji jest dowód zakupu (paragon lub faktura). Bez tego ani rusz.
Pozostaje Ci jedynie naprawa pogwarancyjna w serwisie producenta w Polsce, za którą zapłacisz.
- avirtus
No nic mam nadzieje że znajdę jakiś serwis w Polsce z tego co widziałem to tylko ten prawy przycisk nie odbija, już mogę zapłacić za sam serwis pierw trzeba takowy odszukać.
Morele tylko składa nie instaluje i nie sprawdza zestawu przy kodach na montaż z internetu?
Morele tylko składa nie instaluje i nie sprawdza zestawu przy kodach na montaż z internetu?
- seba86mu
avirtus pisze:Morele tylko składa nie instaluje i nie sprawdza zestawu przy kodach na montaż z internetu?
Tego nie wiem.
- avirtus
Temat nadal otwarty to dodam info co do myszki R.A.T 7. Trochę im to zajeło ale po jakimś czasie dostałem informacje na emaila od sklepu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Witam,
W załączniku duplikta dowodu zakupu
Proszę o odesłanie sprzętu na nasz koszt kurierem DHL
Jednak dało radę jak coś to polecam ten sklep tylko jeśli chodzi o same podzespoły ma średni asortyment ale reszta elektroniki to czemu nie
Witam,
W załączniku duplikta dowodu zakupu
Proszę o odesłanie sprzętu na nasz koszt kurierem DHL
Jednak dało radę jak coś to polecam ten sklep tylko jeśli chodzi o same podzespoły ma średni asortyment ale reszta elektroniki to czemu nie

-
- Reklama