Komputer do 1500 zł
- djarta
- Kontaktowanie:
Komputer do 1500 zł
Czyli mam rozumieć, że nie chcesz dedykowanej karty graficznej tylko zintegrowaną na płycie głównej.
-
Komputer do 1500 zł
Tak , a potem z czasem dokupię sobie dedykowaną.
-- 16 maja 2012, 18:58 --
a więc jak dobry jest ten komputer ??
-- 16 maja 2012, 18:58 --
a więc jak dobry jest ten komputer ??
- seba86mu
Komputer do 1500 zł
Jeżeli bierzesz pod uwagę platformę AMD, na Twoim miejscu wybrałbym płytę z podstawką AM3+ i procesorem Phenom II X4 965 BE, bo ten na tą chwilę wydaje się być najlepszym, jeżeli chodzi o stosunek wydajności do ceny na tą podstawkę, a w przyszłości zmienić procesor na coś z serii Bulldozer (AMD FX), ale dopiero z kolejnych rewizji tego procesora.
Wcześniej podałem zaproponowałem, który cenowo wychodzi taniej od tego podanego przez Ciebie.
Myślę, że jednak najlepszym wyjściem byłaby inwestycja w platformę LGA1155 i 2-rdzeniowy, 4-wątkowy procesor z serii Intel Core i3, tym bardziej, że obecnie nie kupujesz karty graficznej i chcesz zmieścić się w kwocie około 1500 zł.
W przyszłości coś z serii i5 lub i7.
Wcześniej podałem zaproponowałem, który cenowo wychodzi taniej od tego podanego przez Ciebie.
Myślę, że jednak najlepszym wyjściem byłaby inwestycja w platformę LGA1155 i 2-rdzeniowy, 4-wątkowy procesor z serii Intel Core i3, tym bardziej, że obecnie nie kupujesz karty graficznej i chcesz zmieścić się w kwocie około 1500 zł.
W przyszłości coś z serii i5 lub i7.
-
Komputer do 1500 zł
No tak ale socket AM3+ już po woli wychodzi z użytku a teraz robią procesory pod FM1 , więc chciałem na razie kupić ten procesor a za jakieś 2 - 3 lata zmienić na jakiś lepszy.
-- 23 maja 2012, 16:17 --
Witam ponownie pod fm1 może być taki procek i płyta główna ??
Procek : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Płyta Główna : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wybrałem procek pod apu ponieważ zależy mi na dobrej zintegrowanej karcie graficznej.
-- 23 maja 2012, 16:17 --
Witam ponownie pod fm1 może być taki procek i płyta główna ??
Procek : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Płyta Główna : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wybrałem procek pod apu ponieważ zależy mi na dobrej zintegrowanej karcie graficznej.
- seba86mu
Komputer do 1500 zł
Tak, dobry wybór, a co do płyty głównej, to możesz zwrócić uwagę jeszcze na:
=> AsRock A75 Pro4-M => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ewentualnie tańszą:
=> Gigabyte GA-A75M-UD2H => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
P.S.
Tutaj ten procesor jest tańszy, niż na Allegro => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
=> AsRock A75 Pro4-M => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ewentualnie tańszą:
=> Gigabyte GA-A75M-UD2H => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
P.S.
Tutaj ten procesor jest tańszy, niż na Allegro => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Komputer do 1500 zł
Ale i tak nie będę kupował online.
-
- Reklama