longer pisze:Kolejne pytanie do monitora - 21,5 cali do gier wystarcza to wiem, ale słyszałem o jakichś monitorach IPS? Ktoś się orientuję co to jest, jakieś lepsze kolory?
Matryca IPS charakteryzuje się przede wszystkim bardzo szerokimi kątami patrzenia oraz kolorami bardziej zbliżonymi do rzeczywistych.
Porządny monitor IPS z przeznaczeniem do obróbki grafiki (proporcje 16:10), to wydatek około 1000 zł.:
Dell U2412M (24") => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z tańszych (16:9):
Dell U2312HM => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
longer pisze:A co do tego procesora, to będzie sens jego podkręcania i wziąć wersję "K"?
Jeżeli chcesz procesor do OC z literką K, to musisz również mieć do tego płytę główną z chipsetem Z87, tak więc wyjdzie za to znacznie więcej.
I zastanów się czy jest sens i czy masz jakiekolwiek pojęcie o OC, bo kupić sprzęt do OC i nic nie robić w tym kierunku, to nie sztuka.
longer pisze:A co do RAM to jako że biorę na raty, to kupię od razu 8gb i myślałem o tych
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
longer pisze:A co do dysku, który mi podałeś, to słyszałem i czytałem, że bardzo głośno chodzi, nie żebym nie wierzył w to co piszesz, ale może jest coś innego, równie dobrego, a cichszego w tej cenie? Chyba, że chodzi dobrze, to nie ma sprawy
Jesteś kolejną osobą, która daje się nabrać na udziwnione komentarze na morele.net.
Po raz kolejny powtarzam, że ja również posiadam ten sam dysk i nie zauważyłem żadnego hałasu, powiedziałbym, że jego kultura pracy jest większa niż moich poprzednich dysków.
Chłamu nie polecałbym.