Komputer dość częste wyłączanie się..
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tak sobie pomyślałem czy ten problem nie dotyczy zarządzania energią w biosie. Wyłącz wszystkie opcje oszczędzania energią, w tym te od wstrzymania typu State S1 itd.
-
Hmm.. nie wiem czy dobrze zrobiłem

ACPI Suspend Type - do wyboru mam jedynie S1 lub S3

ACPI Suspend Type - do wyboru mam jedynie S1 lub S3

Pozdrawiam kaco7
- LupeR
Na screenach wszystko jest prawidłowo ustawione. Co można tu zrobić jeszcze to przywrócić ustawienia domyślne planu (screen po lewej) i wyłączyć całkowicie wygaszacz.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Witam, przepraszam za ponowne odświeżenie tematu ale szkoda zakładać nowy jeżeli pojawia się ponownie ten sam problem!
Zakupiłem nowy komputer złożony przez moderatora LupeR i po dłuższym czasie gry w byle jaką grę itp. powiedzmy po paru godzinach dzieje się dokładnie to samo co na poprzednim komputerze tzn. znika ten obraz oraz po pewnym czasie gaśnie cały komputer. Czy ktoś może wiedzieć czego to jest przyczyna? wiadomo nowy komputer to jestem w stanie szybko wrócić, ale jednak to jest uciążliwe i denerwujące!
Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje albo pomysły proszę o pomoc!
Zakupiłem nowy komputer złożony przez moderatora LupeR i po dłuższym czasie gry w byle jaką grę itp. powiedzmy po paru godzinach dzieje się dokładnie to samo co na poprzednim komputerze tzn. znika ten obraz oraz po pewnym czasie gaśnie cały komputer. Czy ktoś może wiedzieć czego to jest przyczyna? wiadomo nowy komputer to jestem w stanie szybko wrócić, ale jednak to jest uciążliwe i denerwujące!
Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje albo pomysły proszę o pomoc!
Pozdrawiam kaco7
- LupeR
Przekładałeś coś ze starego do tego nowego?
Może to nie wina komputera, sprawdzałeś na innym gniazdku, może listwa coś odwala albo monitor? A co z systemem, może masz jakąś źle zrobioną przeróbkę
To może być wszystko nawet soft którego używałeś na starym i teraz na nowym kompie tak robi.
Szkoda że usunąłeś ten filmik z poprzedniej strony, ale z tego co pamiętam miałeś tam trzy monitory, sprawdź jak będzie na jednym.
Może to nie wina komputera, sprawdzałeś na innym gniazdku, może listwa coś odwala albo monitor? A co z systemem, może masz jakąś źle zrobioną przeróbkę

Szkoda że usunąłeś ten filmik z poprzedniej strony, ale z tego co pamiętam miałeś tam trzy monitory, sprawdź jak będzie na jednym.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Tak przekładałem tylko i wyłącznie kartę sieciową, jeżeli mówimy o monitorze to ostatnio bardzo mocno wydziela ciepło z tyłu, bardziej od komputera nawet jeżeli przyłożę rękę w tym sensie.. System mam z uczelni. A na komputerze nie mam starego dysku tylko nowy więc wszystko było instalowane od nowa. 2 monitor nie jest podłączony działam tylko na jednym. Filmik bez problemu mogę dodać ponownie. Lecz tak jak pisałem wyżej na tym komputerze bo dłuższym czasie tak się dzieje, a na starym działo się to szybciej i kilka razy.
Pozdrawiam kaco7
-
- Reklama