a wiec moj komputer glosno chodzi jak gram w gre i mnie to denerwuje , komputer mnie drogo kosztowal a on chodzi jak kombajn i jak typ mi napisal mam w nim PIEKARNIK- Komputer Acer aspire x3995
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Co w takim przypadku mam robic ?
Komputer jak piekarnik ?
- seba86mu
Komputer jak piekarnik ?
Ten komputerek nie służy do gier, a do prac biurowych, internetu czy oglądania filmów.
Podstawowe systemy chłodzenia: na procesorze i na układzie graficznym w dodatku w tak ciasnej obudowie nie zapewnią optymalnego odprowadzania ciepła, jakie generowane jest po uruchomieniu gry.
W dodatku zmiana chłodzenia na karcie graficznej na karcie graficznej raczej nie wchodzi w grę ze względu na ograniczoną przestrzeń.
Z chłodzeniem procesora może byłoby łatwiej, ale też trzeba byłoby zamontować jakieś niskoprofilowe.
Ten sprzęt długo nie wytrzyma w takich temperaturach.
50'C dla dysku twardego to już temperatura krytyczna.
To samo zresztą tyczy procesora i karty graficznej.
Podstawowe systemy chłodzenia: na procesorze i na układzie graficznym w dodatku w tak ciasnej obudowie nie zapewnią optymalnego odprowadzania ciepła, jakie generowane jest po uruchomieniu gry.
W dodatku zmiana chłodzenia na karcie graficznej na karcie graficznej raczej nie wchodzi w grę ze względu na ograniczoną przestrzeń.
Z chłodzeniem procesora może byłoby łatwiej, ale też trzeba byłoby zamontować jakieś niskoprofilowe.
Ten sprzęt długo nie wytrzyma w takich temperaturach.
50'C dla dysku twardego to już temperatura krytyczna.
To samo zresztą tyczy procesora i karty graficznej.
-
Komputer jak piekarnik ?
aha , to powiedz mi co ja mam teraz robic ?

- voluu
- Kontaktowanie:
Komputer jak piekarnik ?
Dołóż kilka wentylatorów do środka, odkurz go porządnie w środku i nie graj w szczytowych temperaturach (godzina 11-16).

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
Komputer jak piekarnik ?
a jak dolozyc te wentylatory ? ;s
- voluu
- Kontaktowanie:
Komputer jak piekarnik ?
Kupić odpowiednie i zamontować w odpowiednie miejsca. Do tego wymagane jest otwarcie obudowy, więc jeśli masz plomby - tracisz gwarancję.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
- Reklama