Witam, chciałbym prosić o sprawdzenie kompatybilności zestawu. Ewentualnie jakaś zmiana/porada. Zestaw składam tylko do zastosowań multimedialnych(filmy FullHD, muzyka, internet). Składałem także pod względem energooszczędności, komputer u mnie działa zazwyczaj 16-24 godz. na dobę.
Procesor => Intel Celeron G1610 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Płyta => MSI B75MA-E33 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
RAM => Brak* (ok.100zł)
Grafika => Zintegrowany z procesorem układ graficzny Intel HD Graphics
Zasilacz => Tacens RADIX V 450W => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
HDD => Seagate Barracuda 500GB SATA III (ST500DM002)
Napęd => Brak* (ok.50zł)
Obudowa => Tracer Maks USB 3.0 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Brak* - RAM(4GB Goodram) i napęd -> będę szukał okazji na Allegro
Procesor - niska cena, wystarczającą wydajność do moich zastosowań, graf.zintegrowana.
Płyta - USB 3.0 na czym mi koniecznie zależy.
Zasilacz(Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) - wysoka sprawność, kiepskie i ubogie okablowania, ale 2xMOLEX(zajmę tylko 1 dla regulatora obrotów Gembird FSCP-2) i 2xSATA(HDD i napęd), ma krótkie kable ,ale w tej obudowie powinny starczyć.
Obudowa(Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) - USB 3.0 na froncie i slot 3.5" na regulator.
Nie będę rozbudowywał tego zestawu w przyszłości, co najwyżej GPU dokupię(może HD5570), w zależności od tego jak będzie się sprawowała zintegrowana grafika.
Myślę że cały zestaw(+ pasta do procka) nie wyniesie więcej niż 900 zł.
I jak? Przejdzie czy coś zmienić?
Komputer multimedialny(składak) do 900 zł.
- LupeR
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- seba86mu
Zestaw w porządku.
Kupujesz procesor w wersji BOX, więc w zestawie będzie cooler z nałożoną już fabrycznie pastą termoprzewodzącą.
Oczywiście zawsze możesz kupić jakąś lepszą pastę, ale czy jest sens, skoro i tak chłodzenie będzie BOX-owe.
LupeR pisze:(+ pasta do procka)
Kupujesz procesor w wersji BOX, więc w zestawie będzie cooler z nałożoną już fabrycznie pastą termoprzewodzącą.
Oczywiście zawsze możesz kupić jakąś lepszą pastę, ale czy jest sens, skoro i tak chłodzenie będzie BOX-owe.
- LupeR
Faktycznie nie pomyślałem o tym, więc pastę sobie daruje. Dzięki seba86mu 

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
- Reklama