Bardzo proszę Was o pomoc w doborze podzespołów do komputera. Interesuje mnie jednostka stworzona do gier. Kwotę 2800-2850zł (nie mam ani złotówki więcej ;/) chciałbym przeznaczyć tylko na jednostkę stacjonarną. Na monitor chciałbym wydać nie więcej jak 350-400zł i raczej 22cale choć nie wiem czy to dobry wybór (kwota za monitor to dodatkowy budżet, 2800zł przeznaczę tylko na jednostkę).
Jeśli chodzi o podkręcanie podzespołów - nigdy tego nie robiłem i raczej nie chciałbym zestawu stworzonego do OC bo jak się domyślam, jest to kosztowne - same części są droższe i te wszystkie chłodzenia... chyba nie na moją głowę i moje doświadczenie.
W związku z powyższym, czy uda się złożyć za tą kwotę komputer, który posłuży mi 3-4 lata i nie będę miał problemów z uruchamianiem coraz to nowszych gier? Proszę również o pomoc w doborze monitora. Słyszałem, że do 400zł dostanę szrot ale na nic więcej póki co nie mogę liczyć.
Z góry dziękuję za pomoc, przepraszam jeśli prośbę tą zamieściłem w złym dziale (jestem tutaj nowy