Komputer wyrzuca blue-screen'y i się resetuje

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
SugarPL

Użytkownik

Post17 paź 2011, 19:41

Witam, od czasu kiedy dzięki pomocy tego forum naprawiłem moją płytę główną, komputer mi się zaczął resetować..
Problem wygląda następująco, włączam komputer, wszystko jest ok do czasu.. pierwszy problem pojawia się gdy włączam firefox'a to po paru minutach crash'uje się i wywala błąd.. ale to najmniej ważne, największy problem jest gdy podczas użytkowania myszka przestaje w pewnym momencie reagować i kiedy wyciągam ją z portu USB to komputer wypluwa BSOD i się resetuje.. resetowałem już BIOS'a zworkami lecz to nic nie pomogło.. myślałem że to może przez za słaby zasilacz, lecz pożyczyłem od sąsiada 650'ke i dzieje się to samo.. jeśli ktoś może miał, albo wie jak naprawić ten problem to proszę o odpowiedź.. dzięki
Motherboard-> Asus P5G41T-M LX3
PSU-> Alpine 650w
CPU-> Intel Pentium Dual Core E6600 3.06ghz @3.55ghz
Ram-> DDRIII 4GB kingston 1333mHz DIMM
Graphic card-> XFX Radeon HD 6870 1GB GDDR5 256bit
Sound Card-> Integrated 7.1
HDD-> Samsung 500GB Sata II + WDC 75gb Sata II

konto_usuniete

Post17 paź 2011, 22:14

Można powiedzieć, że sam rozwiązałeś sobie swój problem:

SugarPL pisze:największy problem jest gdy podczas użytkowania myszka przestaje w pewnym momencie reagować i kiedy wyciągam ją z portu USB to komputer wypluwa BSOD i się resetuje..

Zobacz co z tą myszką jest nie tak, spróbuj odinstalować sterowniki i ponownie je zainstalować.
Spróbuj też ją całkowicie odłączyć i grać bez niej, jeśli to laptop, albo spróbuj podłączyć inną i zainstalować sterowniki jeśli masz, a od tej starej odinstalować sterowniki.

Pobierz jeszcze Bluescreenview i daj screen.

Awatar użytkownika
SugarPL

Użytkownik

Post17 paź 2011, 22:52

chyba rozwiązałem swój problem, poczytałem trochę na jakimś tam Amerykańskim forum i znalazłem swoją przyczynę problemu.. mianowicie ram był wpięty w złe sloty ( podstawowa pomyłka :doh: ) narazie pracuję na dual channell (czarne sloty, przedtem białe) i komputer nie dostał blue screena od jakiejś tam chwili, udało mi się nawet zagrać w Black Ops'a co przedtem było niemożliwe.. tak więc prosiłbym, jeśli to w twoich (waszych) siłach, przeglądać ten temat czy czasem blue screen nie powrócił, ale tak to dzięki ogólnie za pomoc :)
Motherboard-> Asus P5G41T-M LX3
PSU-> Alpine 650w
CPU-> Intel Pentium Dual Core E6600 3.06ghz @3.55ghz
Ram-> DDRIII 4GB kingston 1333mHz DIMM
Graphic card-> XFX Radeon HD 6870 1GB GDDR5 256bit
Sound Card-> Integrated 7.1
HDD-> Samsung 500GB Sata II + WDC 75gb Sata II

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”