Teraz myślę o kupnie laptopa, no i nasuwa mi się pytanie, czy lepiej kupić używany czy nowy? Wiadomo że jak za używany dam z 1500, to nowy będzie taki kosztował pewnie ponad 2000.
Kwestią jest jeszcze to, że jak miał bym się już zdecydować to aby była co najmniej jeszcze roczna gwarancja, kupić bubla w worku gdzie po jakimś czasie się spali nie planuje - miałem już nauczkę z kartą graficzną, co prawda podziała jakiś rok czasu ale co z tego, 3 stówki do śmieci poszły.
Laptop miał by być ogólnie do internetu, sporadycznie filmów oraz jakiś mniej wymagających gier jak Killing Floor.
Kolejną kwestią jest możliwość rozbudowania go z czasem, zastanawiam się czy jak już to kupić laptopa z zintegrowaną kartą graficzną, czy może z normalną którą mogę z czasem wymienić - to samo dotyczy procesora oraz pamięci RAM.
Mam trochę zaniedbany temat komputerów, a już prawie w ogóle nie mam orientacji jak wygląda sytuacja z Laptopami, nawet nie wiem czy obecnie są produkowane takie laptopy które mają wymienny ram procesor czy kartę graficzną