Witam jak w temacie, zastanawiam sie nad
1. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników oraz
2.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
na laptopie od czasu do czasu chcial bym w cos zagrac, wiem ze laptop nie sluzy do gier, ale z powodow moich czestych wyjazdow nie mam mozliwosci zeby kupic PC, a gram i tak sporadycznie 1h , do 2h dziennie, wiecej czasu ogladam filmy,
pytanie odnosnie Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 650M 2 GB a Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 640M 2 GB czy jest to jakas spora roznica miedzy tymi kartami ?
Laptop do 3200 zł. do gier i podróży
-
Laptop do 3200 zł. do gier i podróży
Ostatnio zmieniony 15 lut 2013, 16:47 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu.
Powód: Korekta tytułu.
- seba86mu
Laptop jaki wybrac
Za 3180 zł. możesz mieć laptopa z GeForce GT660M:
MSI GE70 0ND-270XPL (Gaming Series) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Producent => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
MSI GE70 0ND-270XPL (Gaming Series) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Producent => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Laptop jaki wybrac
ok 2 sprawa czy roznica w tych kartach jest spora ?
- seba86mu
Laptop jaki wybrac
Skoro w tej samej cenie można mieć lepszy układ graficzny, tym bardziej w laptopie od MSI w dodatku z serii dla graczy Gaming Series, to chyba nie ma co dyskutować.
GT 660M ma o 100MHz wyższe taktowanie rdzenia graficznego (835MHz) w porównaniu z GT 650M (735MHz).
Pozostała specyfikacja tych układów jest taka sama.
Różnica w wydajności obydwu układów graficznych, to około 14%.
Z drugiej strony nie wiem czy laptop o wadze prawie 3 kg (+ ładowarka itp.) i przekątnej 17,3" jest laptopem mobilnym, a z tego co wyczytałem takiego potrzebujesz.
Potrzebny Ci laptop mobilny (lekki, poręczny) czy laptop do gier ?
W tym drugim wypadku za 3200 zł. masz PC-ta, który zjada te wszystkie laptopy na śniadanie.
GT 660M ma o 100MHz wyższe taktowanie rdzenia graficznego (835MHz) w porównaniu z GT 650M (735MHz).
Pozostała specyfikacja tych układów jest taka sama.
Różnica w wydajności obydwu układów graficznych, to około 14%.
Z drugiej strony nie wiem czy laptop o wadze prawie 3 kg (+ ładowarka itp.) i przekątnej 17,3" jest laptopem mobilnym, a z tego co wyczytałem takiego potrzebujesz.
Potrzebny Ci laptop mobilny (lekki, poręczny) czy laptop do gier ?
W tym drugim wypadku za 3200 zł. masz PC-ta, który zjada te wszystkie laptopy na śniadanie.
-
Laptop jaki wybrac
na pewno latwiej przemieszczac sie z laptopem 17 niz z PC i monitorem, jak pisalem czasem sobie pogram ale to 2h dziennie jest max i tez nie jest to dzien w dzien, wiem ze pc za ta sama cene nie ma co wogole porownywac do laptopa, ale jak bym mial mozliwosc to nie zastanawial bym sie wogole nad laptopem, laptop z tego wzgledu ze sluzbowo czesto wyjezdzam, ten MSI mi sie podoba a tak pytanie odnosnie jego procesora to jest to 4 rdzeniowy o taktowaniu 2500 MHz?
- seba86mu
Laptop jaki wybrac
dawjek pisze:ten MSI mi sie podoba a tak pytanie odnosnie jego procesora to jest to 4 rdzeniowy o taktowaniu 2500 MHz?
Intel Core i5-3210M, to procesor 2-rdzeniowy, 4-wątkowy o taktowaniu 2,5GHz (3,1GHz w automatycznym trybie turbo).
To procesor, który w zupełności wystarczy i do gier i do prac, jakie wykonuje się na laptopie.
-
- Reklama