Laptop do 3500 zł

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Laptop do 3500 zł

Post03 sty 2013, 22:30

Apacer194 pisze:Słyszałem dużo negatywnych opinii o firmie Acer

Słuchaj dalej takich opowieści rodem z podstawówki.

Acer to porządna tajwańska marka, zresztą to drugi co do wielkości producent laptopów w świecie.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Laptop do 3500 zł

Post03 sty 2013, 22:50

Słyszałem dużo negatywnych opinii o firmie Acer,
jak z nia teraz jest?

Klikasz na Acer i tam znajdziesz kilka opinii(nie da się nie zauważyć że to przeciętna konstrukcja ale ma duże branie) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Laptop do 3500 zł

Post03 sty 2013, 22:52

Żeby na takiej podstawie wydawać opinię na temat konkretnego modelu laptopa, to lekka przesada.
MSI na 9 miejscu, a HP na 12 ? Przecież laptopy tych firm to jedne z najlepszych konstrukcji na rynku.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Laptop do 3500 zł

Post03 sty 2013, 23:19

Żeby na takiej podstawie wydawać opinię na temat konkretnego modelu laptopa, to lekka przesada.

Trzeba zauważyć że ilość oceniających jest różna co do firm,nikt nie twierdzi że to zły lapek.To miało być tylko do wglądu.
MSI na 9 miejscu, a HP na 12 ? Przecież laptopy tych firm to jedne z najlepszych konstrukcji na rynku.

Zgadzam się.Zwłaszcza MSI powinno być na 1 albo 2.Osobiście miałem do czynienia z laptopem Acera i to nie jednym i mam mieszane uczucia,a to chłodzenie coś nie daję rady,a to dźwięk zatrzeszczy.Marudzę wiem :P Może uprzedzony jestem,ale to wynika jednak z moich doświadczeń.

Acer Aspire V3-771G-73614G75 bo o tego chyba chodzi,wygląda dobrze,ze specyfikacji też.Naturalnie brałbym,a czemu nie?!

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Laptop do 3500 zł

Post03 sty 2013, 23:24

Kiedyś pionierem w dziedzinie konstrukcji laptopów był Dell. Jego komputery były naprawdę porządne w porównaniu z konkurencją. Porządne są zresztą do dziś, ale czasy się zmieniły i nie ma czegoś takiego, że firma X produkuje szajs, a najlepiej pod tym względem prezentuje się Dell.
Teraz konkurencja jest tak ogromna, że poszczególne marki nie mogą pozwolić sobie na produkcję szmelcu. Mam tutaj na myśli jakość wykonania, użyte materiały i technologie, bo wiadomo - producent laptopa nie odpowiada przykładowo za jakość dysku twardego, którego dostawcą jest odrębny producent.
Tym bardziej, gdy kupujemy laptopa za 3500 zł. możemy być pewni, że jest to produkt z wysokiej półki.
Nie przeczę, że laptop za 1300 zł. wykonany będzie z tańszych materiałów (konstrukcja obudowy itp) i jego jakość będzie odbiegała od droższych odpowiedników.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Laptop do 3500 zł

Post03 sty 2013, 23:51

Wszystko się zgadza ;) Mój poprzedni lapek Lenovo G570 i3-2330M 4GB HD6370 także padł(mobo),Samsungowi po 3 miesiącach od kupienia też odwaliło(gwarancja).A ostatnio dochodziłem do tego,dlaczego dwuletni Gateway znajomego nie wyświetla w ogóle obrazu(grafa padła). O Acerach nawet nie wspomnę. Także wszystko może się zdarzyć niezależnie od "firmy".

heros1303

Stały bywalec

Laptop do 3500 zł

Post03 sty 2013, 23:58

Wiecie są tacy co będą wmawiać, że laptopy apple znane jako macbooki itp są najlepsze. Mało ponoć cały został zaprojektowany przez nich. Nie mówiąc o systemie jaki posiada również autorski firmy apple. Praktycznie są do siebie dopasowane. Ale fakt drogi interes. Tak samo HP, Dell, Acer czy Toshiba, Samsung czy MSI itp. Jednak każda z nich jaki byś nie kupił nie jest złym wyborem. Jednak skoro ma służyć taki sprzęt do gier. Szukał bym czegoś z potężną kartą grafiki, jako pierwsze a jako drugie procesor. Ram też minimum 4gb.

To już kwestia szczęścia. Ty trafiłeś na jakieś słabsze egzemplarze. W rzeczywistości jest tak, że jednemu użytkowniku taki laptop jak tobie się popsuł będzie działał latami. Ba ... jeszcze zdąży zmienić klienta poprzez sprzedanie go na allegro itp. Oczywiście są też tacy jak ty trafiający na takie egzemplarze. Więc nie jesteś sam z takim problemem.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Laptop do 3500 zł

Post04 sty 2013, 01:25

heros1303 pisze:Jednak skoro ma służyć taki sprzęt do gier. Szukał bym czegoś z potężną kartą grafiki

Widzisz, ja jednak wolałbym zainwestować te 3500 zł. w porządnego PC, tym bardziej, że komputer ma służyć do gier.
Na laptopie za 3500 zł. nigdy nie będziesz miał takich osiągów, jak na PC za 3500 zł.
Na takim PC włączasz wszystkie gry w rozdzielczości 1920x1080 w maksymalnych detalach.
Jak już napisałem na początku laptopy nie służą do gier, nawet jak posiadałyby nie wiadomo jaki sprzęt.
Grami można zajechać laptopa. Układy chłodzenia w laptopach są mało wydajne i nie potrafią odprowadzić ciepła generowanego przez CPU, mostek północny i układ graficzny, tym bardziej, że jeden system chłodzenia odpowiada za wszystkie układy jednocześnie.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Laptop do 3500 zł

Post04 sty 2013, 01:58

Grami można zajechać laptopa

Dokładnie do tego samego wniosku doszedłem,dlatego przerzuciłem się na PC.Znakomite temperatury podzespołów zapewniają mi 8x120mm i 2x90mm wentylatorki.2 lata katowania sprzętu wymagającymi grami,i...nic,nawet nie jęknął.Temperatury to podstawa,wydłużają żywotność oraz bezawaryjność podzespołów.A laptop(nie wiem jak w seriach dla graczy) właśnie ma tą wadę że temperatury w czasie obciążenia są za wysokie,przez to padają.

Test Acer Aspire V3-771G tak przy okazji => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

kutzzz

Użytkownik

Laptop do 3500 zł

Post04 sty 2013, 10:56

Mam od lat Acera kupionego za mniej niż 2000 i wykonałem na nim tyle pracy, że zwrócił się tysiąc razy. Da się? Da się - nawet na notebooku Acer czy Asus. Ale nie ukrywam, że jest sporo innych marek, na które warto zwrócić uwagę, przede wszystkim tańsze modele HP

Kod: Zaznacz cały

http://www.kuzniewski.pl/k88,hp.html
oraz Lenovo

Kod: Zaznacz cały

http://www.kuzniewski.pl/k100,lenovo-ibm.html

heros1303

Stały bywalec

Laptop do 3500 zł

Post04 sty 2013, 13:36

Wiadomo że jak do gier to tylko PC. Autor jednak chce laptopa. Poza tym ja myślę czy autorowi jest na serio potrzebny laptop? W pierwszym poście nie natrafiłem na jakieś kluczowe hasła typu "Dużo jestem poza domem" albo "Jestem w ciągłym ruchu". Może lepiej za 3500 zł sobie zrobić zestaw PC? Do 3,5k spokojnie dało by się ogarnąć obudowę z osprzęt owaniem. Monitor, mysz, klawka czy głośniki. Nawet system by się znalazł.
Według mnie zestaw PC był by wydajniejszy od laptopa za tę cenę.

siwy19881

Użytkownik

Laptop do 3500 zł

Post09 sty 2013, 09:40

W tej cenie opłaca się kupić tylko 2 modele:
Lenovo - IBM Y580 - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

MSI GE70 - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Oba z kartą graficzną GTX 660 M

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”