Witam
chciałbym Was znów poprosić o pomoc lecz teraz w wybraniu Lapka - ma on zastapić stacjonarny! Programy typu Cad 2d i 3d
szeperałem, szukałem i na takie mnie stać ...
mam 3 opcje, choć mało porównań mogłem znaleźć miedzy 1 a 2 opcją!
Dowiedziałem się ze 1,2 się grzeją jeden mniej drugi bardziej, dell ma gorszą klawiaturę, jakościowo pod wzgledem obudowy lepszy jest asus,w Asusie mają DDR3 a w Dellu DDR5 (różnica znikoma bo DDR3 ma wyższe taktowanie rdzenia a GDDR5 dodatkowo zablokowany TDP), asus ma serwis do dupy, ... itd.
Wybrałem opcje, które mnie interesują a mianowicie RAM 16GB, pamieć SSD - niestety tylko w dell'u znalazłem taką opcję ale Ramu wtedy 8GB (coś za coś); mam nadzieje ze do asusa bede mogl dokupic pamieć SSD jakby co.
1.ASUS N76VZ
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2.Dell 17R
lub lepiej na clevo złożyć ?? 17,3 mat GF gtx 660m a resztę wedle upodobań??
3. CLEVO
Prosiłbym o rzetelną wypowiedź, bo 5000zl nie chodzi piechotą.
i dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Laptop do 5000 zł. do programów typu CAD 2D, 3D
-
Ostatnio zmieniony 15 sty 2013, 23:38 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu.
Powód: Korekta tytułu.
- djarta
- Kontaktowanie:
NIe chcesz komputerka stacjonarnego?
Taniej Cie wyniesie, chyba, że chcesz coś przenośnego, ale czy 17 cali jest poręczny? Nie, nie jest.
Za 4000 zł masz potwora: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Taniej Cie wyniesie, chyba, że chcesz coś przenośnego, ale czy 17 cali jest poręczny? Nie, nie jest.
Za 4000 zł masz potwora: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
jesli chodzi o lapek musi byc 17" bo to do pracy i ma zastąpić stacjonarny jak pisałem!
jeśli masz fajną alternatywe stacjonarki za 5000zl czekam na propozycje (ale wyslij wiadomosc bo tak musialbym nowy watek założyc)
ale chciałbym zostać przy wyborze Laptopa ponieważ mniej miejsca zajmuje i jest wygodniejszy dla mnie do zmiany stanowiska/miejsca pracy!
pozdrawiam
jeśli masz fajną alternatywe stacjonarki za 5000zl czekam na propozycje (ale wyslij wiadomosc bo tak musialbym nowy watek założyc)
ale chciałbym zostać przy wyborze Laptopa ponieważ mniej miejsca zajmuje i jest wygodniejszy dla mnie do zmiany stanowiska/miejsca pracy!
pozdrawiam
- seba86mu
andrecito pisze:jeśli masz fajną alternatywe stacjonarki za 5000zl czekam na propozycje
Procesor => Intel Core i7-3770K 3,5GHz => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Cooler => SilentiumPC Spartan Pro HE924 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pasta termoprzewodząca => Arctic MX-4 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Płyta => ASRock Z77 EXTREME4 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
RAM => GoodRam 2x 8GB 1333MHz CL9 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Grafika => MSI GTX680 Twin Frozr 3 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zasilacz => OCZ OCZ-ZT550W-EU 550W => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
HDD => WD Caviar Black 1TB 64MB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Napęd => Samsung SH-224BB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Razem => 4862 zł.
PC miałby być z monitorem i z systemem ?
Zestaw można zawsze zmodyfikować, wziąć przykładowo kartę GTX670 i za uzyskaną różnicę kupić dysk twardy SSD, jako systemowy.
Z tym, że ten PC jest trochę na wyrost do Twoich wymagań, a te laptopy za 5000 zł. zjada na śniadanie pod względem wydajności.
andrecito pisze:ale chciałbym zostać przy wyborze Laptopa ponieważ mniej miejsca zajmuje i jest wygodniejszy dla mnie do zmiany stanowiska/miejsca pracy!
Jeżeli jednak zdecydujesz się na laptopa,to z tych, które podałeś weź DELL 17R SE 7720 z dyskiem SSD.
Biorąc laptopa za taką kwotę wystrzegaj się dysków HDD o prędkości 5400RPM.
-
- Reklama