laptop hp pavilion dv 6000 brak partycji
-
tak sam tylko do tego modelu nawet hp nie ma jak mozesz to pomoz
Chodzi Ci o serowniki, że nie ma ?
Napisz jaki dokładnie to model tego laptopa, znajdziesz to pod spodem na naklejce z kluczem.
Napisz jaki dokładnie to model tego laptopa, znajdziesz to pod spodem na naklejce z kluczem.
-
tam są dwa symbole pavilion dv6500 i dv 6620ea szukałem po wszystkich symbolach i wyskakuje po kilka wariantow takze nie wiem ktory z nich mam wybrac i podejrzewam ze mam złe sterowniki i do tego w złej kolejności jeśli wiesz ktory watiant dopasować to proszę o podpowiedź i jak teraz odwrócić to wszystko bo w men.urz.mam bardzo kolorowo i jeszcze jedno co sądzisz o win 7 na tego lapka???
Tutaj masz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, tylko, że jednym dużym problemem jest to, że na tego lapka nie ma sterów do Win7.
Chyba, że to lapek z której wersji dv6500 to stery znajdziesz tu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Zobacz czy coś jeszcze tam pisze, może na obudowie martycy lub koło klawiatury.
Chyba, że to lapek z której wersji dv6500 to stery znajdziesz tu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Zobacz czy coś jeszcze tam pisze, może na obudowie martycy lub koło klawiatury.
-
Jedyne co jeszcze pisze to koło klawiatury dv 6000
-- 22 wrz 2011, 00:41 --
No to moze xp jakis bo ta vista to mnie do czarnej rozpaczy doprowadzi i jeszcze jedno te stery do visty to trzeba wszystkie instalowac czy nie i jesli zainstaluje te ktore Ty mi dales to nadpiszą tamte błędne???
-- 22 wrz 2011, 00:51 --
A zapomnialbym cd-rom pracowal jak odpalalem ten program od Ciebie i bylo dobrze a teraz nie ma go w moim komputerze czy myslisz ze po zainstalowaniu dobrych sterow bedzie wszystko gralo???
-- 22 wrz 2011, 14:17 --
Powiedz mi jeszcze jedno czy chipset to sterownik do plyty glownej
-- 22 wrz 2011, 00:41 --
No to moze xp jakis bo ta vista to mnie do czarnej rozpaczy doprowadzi i jeszcze jedno te stery do visty to trzeba wszystkie instalowac czy nie i jesli zainstaluje te ktore Ty mi dales to nadpiszą tamte błędne???
-- 22 wrz 2011, 00:51 --
A zapomnialbym cd-rom pracowal jak odpalalem ten program od Ciebie i bylo dobrze a teraz nie ma go w moim komputerze czy myslisz ze po zainstalowaniu dobrych sterow bedzie wszystko gralo???
-- 22 wrz 2011, 14:17 --
Powiedz mi jeszcze jedno czy chipset to sterownik do plyty glownej
rafek1 pisze:No to moze xp jakis bo ta vista to mnie do czarnej rozpaczy doprowadzi
Z XP? A jaki masz ? To i taki zainstaluj, oczywiście legalny, bo sterowniki do XP-ka są.

rafek1 pisze:i jeszcze jedno te stery do visty to trzeba wszystkie instalowac czy nie i jesli zainstaluje te ktore Ty mi dales to nadpiszą tamte błędne???
Instalujesz wszystko co tam jest, oprócz BIOS. Kolejność masz podaną wyżej w poście. Tamte trzeba odinstalować i zainstalować na nowo nowe. A jeśli masz Win7 to możesz spróbować sterowników do Visty, czasami odpalają.
rafek1 pisze:A zapomnialbym cd-rom pracowal jak odpalalem ten program od Ciebie i bylo dobrze a teraz nie ma go w moim komputerze czy myslisz ze po zainstalowaniu dobrych sterow bedzie wszystko gralo???
Nie czaje, czego nie masz ? Płyty Ci nie odczytuje, jak masz system włączony ?
rafek1 pisze:Powiedz mi jeszcze jedno czy chipset to sterownik do plyty glownej
Tak, Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

-
cd-romu woghole nie mam w "moj komputer" czy po instalacji wszystkich sterownikow moze to sie zmienic???
Po instalacji wszystkich powinno się zmienić, jeśli ta stacja w ogóle działa.
-
ona dziala bo przeciez Twoj program uruchamialem
-- 23 wrz 2011, 00:56 --
K@myk przyjacielu mam jeszcze pytanko jak mozna sprawdzic w komputerze stacjonarnym maksymalną ilosc pamieci ram bo potrzebuje dołożyć do starszego typu gdzie jest tylko 1g ddr bodajże to kosc pc 400 lub pc 320 musze sprawdzic są dwa sloty i chcialbym tam włozyc 2x2g pomozesz
-- 23 wrz 2011, 00:56 --
K@myk przyjacielu mam jeszcze pytanko jak mozna sprawdzic w komputerze stacjonarnym maksymalną ilosc pamieci ram bo potrzebuje dołożyć do starszego typu gdzie jest tylko 1g ddr bodajże to kosc pc 400 lub pc 320 musze sprawdzic są dwa sloty i chcialbym tam włozyc 2x2g pomozesz
- lewy
To musisz podać model płyty głównej.
-
ok
-- 23 wrz 2011, 09:33 --
Przy sterowniku dzwieku wyskakuje blad istalacji nie ma takiego urzadzenia
-- 23 wrz 2011, 09:33 --
Tak jak wyżej podaj nazwę płyty głównej.
Proponuje przeinstalować system no nowo i zainstalować sterowniki podane w kolejności wyżej, bo teraz to pewnie już masz tych sterowników teraz tam dużo, nie wiem czy usuwasz poprzednie wersje czy nie. Sterowniki Ci podałem wystarczy pobrać i zainstalować, a przed tym upewnić się jaki masz dokładny model laptopa, bo bez tego tez ani rusz. Model możesz sprawdzić też jeszcze w papierach, może będzie pisało.
A po ostatnie to napisz z czym masz jeszcze problem, bo już się pogubiłem, albo zrób tak jak wyżej Ci napisałem.

-
Witam panowiem , mam taki problem , że chcąc przeistalować viste na nowo nie dziala f11 recovery i jak chcialem postawic xp to nie dziala klawiatura w momencie "DOWOLNY PRZYCISK URUCHOMI CD" czy cos takiego czy moze mi ktos pomoc bo mnie szlag trafi
rafek1 pisze:Witam ponownie , mam taki problem , że chcąc przeinstalować viste na nowo nie działa f11 recovery
Instalowałeś system XP, więc pewnie Ci się to przestawiło i da się to odzyskać, ale nie wiem jak, więc Ci nie pomogę.
rafek1 pisze:jak chciałem postawić XP to nie działa klawiatura w momencie "DOWOLNY PRZYCISK URUCHOMI CD" czy coś takiego czy może mi ktoś pomoc bo mnie szlag trafi
Sprawdź czy klawiatura chodzi np. w tym GParted lub w trybie awaryjnym.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2011, 14:00 przez konto_usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ale powiedz jak mam to sprawdzic???
-
- Reklama