Witam mam pytanie bo powoli zaczynam się martwić.
Czy temperatura 80-85 stopni w laptopie przy dużym obciążeniu (Wiedzmin3 na średnio wysokich detalach)
To już coś co powinno mnie skierować na wymiane pasy termoprzewodzącej oraz na czyszczenie laptopa ?
Chce zaznaczyc ze laptop jest dość nowy bo nie ma nawet 6 miesięcy więc jako taki syf nie mogł go za bardzo zabrudzić.
Jeśli chodzi o szczegóły laptopa to są one takie:
Lenovo Y50
Intel® i5-4210H
NVIDIA® GTX 960M [4 GB]
8 GB RAM
Win 10(64bit)
Dodam ze używam do niego podkładki chłodzącej z jednym dużym wiatrakiem.
Jeśli trzeba dołącze również screeny z programu sprawdzającego temperature, tabelka z linią MAX obrazuje jaką maksymalną temperatuje osiągał laptop podczas dużego obciążenia w Wiedzmin3.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę o jakąś opinie na ten temat ponieważ nie znam się kompletnie na temperaturach laptopów. Czy to po prostu mój model lapka lubi sie tak grzać czy to jednak za słaby laptop na taką gre jak wiedzmin3 czy może coś innego co mogłbym naprawić. Dziękuje z góry.
Laptop Lenovo Y50
- Lena
Laptop Lenovo Y50
Czy temperatura 80-85 stopni w laptopie przy dużym obciążeniu (Wiedzmin3 na średnio wysokich detalach)
To już coś co powinno mnie skierować na wymiane pasy termoprzewodzącej oraz na czyszczenie laptopa ?
Myślę, że to bardzo dobra pora chyba, że wbrew pozorom podkładka szkodzi. Otóż może ona powodować powstawanie poduszki powietrznej. Zobacz bez niej.
-
- Reklama