laptop nie czyta pendrivów
-
na początku wszytsko działało okey, peny są sprawne, wypróbowane na innych kompach, tymczasem tu nie chcą się podlaczyć, probuję każde wejsćie po kolei, czesto rozlega się dżwięk podlaczenia, a potem zaraz rozłaczenia. Myszka też się rozlącza. Zmienialam w ustawieniach, żeby nie rozlaczalo urządzeń zewnetrznych w celu oszczedzania baterii, ale to nie pomogło, mam słaba baterię, już do wymiany. czy takie wejście USB są w ogóle do naprawy?
- greh
- Kontaktowanie:
haleczka pisze:mam słaba baterię, już do wymiany.
A na zasilaniu dzieje się to samo?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- XMan
@haleczka
Czy ten problem pojawił się równocześnie z problemem z tego tematu :
problemy/problem-z-glosnikami-brak-dzwieku-t16793.html
To jest ten sam laptop z systemem Windows XP ?
Czy ten problem pojawił się równocześnie z problemem z tego tematu :
problemy/problem-z-glosnikami-brak-dzwieku-t16793.html
To jest ten sam laptop z systemem Windows XP ?
wgrywal tez pasek nexus, kt.spowodowal jakieś totalne zamieszanie w kompie i teraz włacza się bardzo długo, wszytskie problemy jakoś sie spietrzyły.
-
nie, to inny komp, na laptopie mam Win7 i glosniki i dzwiek jest okey. Wydaje mi sie, że na zasilaniu też jest kłopot z odczytaniem z pendrivea, trzeba nim poruszać, to czasem 'zaskoczy", ale to strasznie nużace, probować kazde wejście po kolei po kilka razy.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam, a zobacz ten poradnik Komputer nie widzi pendrive'a, dysku twardego USB itp
Prosty trik z rejestrem co przywraca działanie nieraz pendrivów.
Prosty trik z rejestrem co przywraca działanie nieraz pendrivów.
-
nie udała mi się ta sztuczka
pojawil się komunikat, że plik nie jest skryptem rejestru i nie można go dodać, można importować tylko binarne pliki rejestru z wewnętrzenego edytora rejestru.

- rokko
- Kontaktowanie:
czy takie wejście USB są w ogóle do naprawy?
Jeśli są zużyte można je wylutować i zastąpić nowymi tyle że tak w rzeczywistości nie wiemy z jakim dokładnie problemem się borykasz.
Domowymi sposobami zbyt dokładnie tego nie wybadasz ale można stwierdzić z dużym prawd. z jaką usterką mamy do czynienia. Ja bym wpierw sprawdził jak się zachowują normalnie. Na przykład: czy możesz bez problemu uruchomić z pendrive z uprzednio nagranym systemem np. Linux.
Zrobić oględziny, jak wyglądają złącza, czy widać wewnątrz jakieś elementy (styki) które zostały wyłamane etc.
Jeśli mamy do czynienia z pozasystemową awarią, a wszelkie urządzenia USB działają w kratkę, można też sprawdzić napięcie wyjściowe na portach tyle że bez odpowiednich narzędzi tego nie sprawdzisz. W tej sytuacji jak dysponujesz Hubem z własnym zasilaniem można sprawdzić usterkę niedostatecznego napięcia.
Generalnie to temat rzeka, można kombinować na różne sposoby ale najważniejsze, aby pomóc trzeba trafnie zlokalizować przyczynę - bez tego to tylko gdybania i szukanie rozwiązania na ślepo.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama