Witam,
Mam problem, posiadam kartę pamięci Lexar 1000x 128GB i coś się z nią uszkodziło, po włożeniu do czytnika kart, windows prosi o jej sformatowanie, oczywiście karty nie formatuje, a pojemność karty jaką wskazuje system to 7,61 gb, system plików RAW.
Teraz moje pytanie, czy posiadając dwa takie same modele kart, jestem w stanie za pomocą bootice zrobić klon partycji, firmware, czy co tam jeszcze potrzeba i wgrać na tą drugą kartę?
Jeśli nie to idzie jakoś odratować kartę? Chcąc odczytać VID i PID karty, mam numer czytnika kart, a nie karty ;/
LEXAR 1000x 128 GB Problem
- XMan
Zobacz najpierw
klik na Komputer PPM (prawym przyciskiem myszki)
--> Zarządzaj --> Magazyn --> Zarządzanie dyskami.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli karta będzie widoczna to możesz sprawdzić zamianę jej litery na inną
(nie tą którą masz na innych dyskach),
wyłączyć komputer na kilkanaście minut, po upływie tego czasu ponownie włączyć komputer...
klik na Komputer PPM (prawym przyciskiem myszki)
--> Zarządzaj --> Magazyn --> Zarządzanie dyskami.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli karta będzie widoczna to możesz sprawdzić zamianę jej litery na inną
(nie tą którą masz na innych dyskach),
wyłączyć komputer na kilkanaście minut, po upływie tego czasu ponownie włączyć komputer...
-
Coś bardziej zaawansowanego bym prosił
Karta była sprawdzana na OS X, Windows 7 i w aparacie. Myślałem też o wgraniu LINUXA bo czytałem, że ma ciekawe programy do formatowania [;

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jeśli VIDa i PIDa nie widać to niedobrze, bo nie znajdziesz dedykowanego softu do niej. Pozostaje próba z formatowaniem typu zerowanie, a więc chociażby HDD Guru Low Level Format albo próba z diskpartem.
-
- Reklama