mini dysk ssd w slocie mini PCIE opinia ??

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
olo320i

Użytkownik

Post24 maja 2011, 19:46

witam was Drodzy forumowicze..
nie dawno zagladałem do kompa i pod klawiaturą mam 2 wolne gniazda mini PCI-E jedno jest pokryte przejrzystą folią z napisem "TV" i jest to gniazdo na kartę telewizyjną ale ja takowej karty telewizyjnej nie mam i nie planuje jej instalować i chciałbym w to miejsce zainstalować sobie mini dysk SSD 32 lub 64 giga i teraz moje pytanie co do tej operacji..
1: czy można w te gniazdo od tej karty telewizyjnej zamontować taki dysk i czy będzie to działać ??
2: czy na takim dysku można postawić normalnie windowsa ??
3: jak jest z jakością , wytrzymałością, i szybkością takiego dysku ??
4: czy taki dysk ma lepszy performance niż dysk tależowy wysokoobrotowy np 7200 obr/min segate ??
5: czy taki dysk to jest to samo co dysk ssd podłączany w normalne gniazdo zamiast dysku talezowego ??
6: czy posiadając taki dysk i główny system operacyjny na nim czy wtedy pozostałe 2 dyski tależowe będą widoczne , bedą działać wspólnie itd ??
z góry dzięki za odpowiedz..

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post25 maja 2011, 01:31

Witam, a co to za komputer, model?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

olo320i

Użytkownik

Post25 maja 2011, 21:05

jest to laptop toshiba P500 -1CG, nie dawno oddałem go na naprawę gwarancyjną gdzie wymienili w nim płytę główną, jak sie okazuje z wiekszymi możliwościami, z tego co już kiedyś zauważyłem to były w sprzedaży wersje Qosmio x500 właśnie z takim rozwiązaniem tylko nie wiem gdzie był ten dysk 64giga zainstalowany

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post26 maja 2011, 20:04

Nigdzie na razie nie mogę znaleźć położenia tego modułu, instrukcje toshiby są marne.
Hotfix

olo320i

Użytkownik

Post26 maja 2011, 22:00

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

tak wygląda taki dysk o którym myślę, a gniazda mini PCI-E mam dwa po klawiaturą jedno jest opisane jako "TV" a drugie jako "WUSB" , te od TV jest na wiekszą karte a te gniazdo z wusb jest na taką małą zwaną połówką i jest mało miejsca więc w ten slot to raczej nie podejdzie, zostaje jedynie te od karty televizyjnej...

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post26 maja 2011, 23:24

WUSB to karty bezprzewodowe.
Hotfix

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”