Witam drodzy forumowicze..
Niedawno zakupiłem modem usb firmy huawei e 367 który na windowsie całkiem fajnie sie sprawuje ale mam problem zeby go uruchomić na moim Kubuntu, a mianowicie chodzi o to ze po włożeniu go do portu usb system w ogóle nie reaguje ani w żaden sposób nie wykrywa modemu jako cokolwiek a jest w nim slot na karty micro sd wiec powinien chociaż wykryć te karte i widzieć ja jako pendiva czy dysk przenośny. Nie wiem jak ogarnać ten problem a dodam ze chciałbym mieć mozliwość używania internetu za pomocą tego modemu. Z góry dzięki za pomoc.
modem huawei e367 jak uruchomić na linux-ie ?
-
olo320i

- rokko

- Kontaktowanie:
Jak wpiszesz w terminalu polecenie:
Urządzenie jest wykrywane? Pojawia się nazwa lub identyfikator urządzenia? Podaj wynik tego polecenia na forum.
Kod: Zaznacz cały
lsusbUrządzenie jest wykrywane? Pojawia się nazwa lub identyfikator urządzenia? Podaj wynik tego polecenia na forum.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
olo320i

ok już to ogarnałem po wpisaniu " lsusb" w terminalu pojawił się modem i jego id
następnie w terminalu wpisałem " sudo modprobe usbserial vendor=0x12d1 product=0x1506" i potem już zaczeło hulać..
następnie w terminalu wpisałem " sudo modprobe usbserial vendor=0x12d1 product=0x1506" i potem już zaczeło hulać..
-
- Reklama