Witam, jestem nowy na tym forum i mam pytanie.
Chciałbym dowiedzieć się czy mój komputer jest dobry ?
Sprzęt:
Zasilacz: chieftec 500W
Płyta Główna: asrock n68c-gs fx
Karta Graficzna: radeon R7 260x 2 giga gddr 5
Procesor: AMD FX6300 6x 3,5 ghz
Pamięć Ram: 2x4 gb ddr3 kingston w dualu
Dysk: 500 giga nie najnowsza ale jeszcze nie tragiczna
i od razu pytanie numer dwa, czy dysk może wpływać na fpsy w grach ? bo dysk nie jest pierwszej świeżości, trochę już go używam.
Mój komputer, pytanie
- LupeR
Mój komputer, pytanie
Kazah90 pisze:Chciałbym dowiedzieć się czy mój komputer jest dobry ?
Zależy do jakich zastosowań? Jeśli do gier, to zależy od gry, rozdzielczości w jakiej będziesz grał. Ale tak na oko to jest ok.
Kazah90 pisze: czy dysk może wpływać na fpsy w grach ?
Dysk nie ma nic wspólnego z ilością klatek w grach. Szybkość dysku wpływa jedynie na ładowanie się map, samej gry itp.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Mój komputer, pytanie
Dzięki za odpowiedź,
Zastosowanie, raczej do gier, lubię single playerówki, w przyszłości myślę by zmienić dysk na jakiś szybszy,
Rozdzielczość HD bo taki mam monitor czy telewizor 32 calowy, 1360x768, Assassin' s creed 3, 4 i kilka tytułów z 2011 - 2014 roku. na razie wszystko chodzi praktycznie na maksa, więc jest ok
Zastosowanie, raczej do gier, lubię single playerówki, w przyszłości myślę by zmienić dysk na jakiś szybszy,
Rozdzielczość HD bo taki mam monitor czy telewizor 32 calowy, 1360x768, Assassin' s creed 3, 4 i kilka tytułów z 2011 - 2014 roku. na razie wszystko chodzi praktycznie na maksa, więc jest ok

- robiwielki
- Kontaktowanie:
Mój komputer, pytanie
Assassin"s to moją ulubiona gra
, to życzę miłego grania.

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Mój komputer, pytanie
Witam,
Zagrałem w kilka gierek, i największym wyzwaniem przynajmniej tak myślałem będzie battlefield 4, komputer się sprawdził i ustawienie takie kompa jest dobre nawet bardzo, bf na ultra śmiga jak marzenie, z góry dzięki za odpowiedzi, temat można zamknąć.
Zagrałem w kilka gierek, i największym wyzwaniem przynajmniej tak myślałem będzie battlefield 4, komputer się sprawdził i ustawienie takie kompa jest dobre nawet bardzo, bf na ultra śmiga jak marzenie, z góry dzięki za odpowiedzi, temat można zamknąć.
-
- Reklama